szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Klebelsberg Központ vezetője szerint az elkövetkező hét évben sem várható országos szakemberhiány.

Korábban mi is írtunk arról, hogy mintegy kétezer pedagógus hiányzik az iskolákból alig pár nappal a tanévkezdés előtt. A kormány által létrehozott Közigazgatási Állásportálon egészen pontosan 2133 tanári állást hirdettek másfél héttel ezelőtt, és hacsak azóta be nem töltöttek minden állást, akkor úgy néz ki, hogy sok iskola nehéz helyzetbe kerül szeptembertől.

A Klik szerint ugyanakkor nincs semmi probléma – Hajnal Gabriella, a szervezet vezetője a Magyar Hírlapnak azt mondta: az elkövetkező hét évben biztosan nem várható, hogy a nyugdíjba vonulás miatt magasabb létszámban lenne szükség utánpótlásra.

Nincs országos pedagógushiány

– jelentette ki a Klebelsberg Központ vezetője. Hajnal Gabriella a lapnak arról is beszélt: azokban a térségekben, intézményekben, ahol sok a hátrányos helyzetű gyerek, mindenütt megkezdődött a fejlesztés, ráadásul nagyon sok módszertani tartalék is van a rendszerben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!