szerző:
hvg.hu

A Klebelsberg Központ vezetője szerint az elkövetkező hét évben sem várható országos szakemberhiány.

Korábban mi is írtunk arról, hogy mintegy kétezer pedagógus hiányzik az iskolákból alig pár nappal a tanévkezdés előtt. A kormány által létrehozott Közigazgatási Állásportálon egészen pontosan 2133 tanári állást hirdettek másfél héttel ezelőtt, és hacsak azóta be nem töltöttek minden állást, akkor úgy néz ki, hogy sok iskola nehéz helyzetbe kerül szeptembertől.

A Klik szerint ugyanakkor nincs semmi probléma – Hajnal Gabriella, a szervezet vezetője a Magyar Hírlapnak azt mondta: az elkövetkező hét évben biztosan nem várható, hogy a nyugdíjba vonulás miatt magasabb létszámban lenne szükség utánpótlásra.

Nincs országos pedagógushiány

– jelentette ki a Klebelsberg Központ vezetője. Hajnal Gabriella a lapnak arról is beszélt: azokban a térségekben, intézményekben, ahol sok a hátrányos helyzetű gyerek, mindenütt megkezdődött a fejlesztés, ráadásul nagyon sok módszertani tartalék is van a rendszerben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!