szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik mosdóban hetente tör fel a fekália, a tisztasági festésre az ott dolgozók dobnak össze.

A XIII. kerületi Bázis Mentőállomásról közölt a helyszínen készült fotókkal illusztrált cikket a 444.hu, amelyből kiderül: a főváros egyik legforgalmasabb ilyen létesítménye rettenetes állapotban van.

A beszámoló szerint a mentőállomás mosdójában hónapokon át hetente egyszer feltört a fekália, és miután a dugulásnak vélt problémát többszöri próbálkozás után sem sikerült megoldani, egyszerűen lezárták. Ezután egy ideig a száz embert foglalkoztató létesítményben két vécé üzemelt. Mostanra a helyiséget újra megnyitották, de csak a vécécsésze használható, a piszoár és a kézmosó nem.

A cikk szerint, bár az állomáson elvileg naponta takarítanak, a fertőtlenítés megoldatlan, időnként a dolgozók állnak neki szabadidejükben. Tisztasági festést is csináltak már: tavaly összedobták a pénzt a festékre, majd maguk kifestettek két szobát.

A mentőállomás 11 helyiségből áll, amelyeket egyetlen mobil klímaberendezéssel lehetne hűteni, az viszont rendkívül hangos. A dolgozók akartak venni – saját pénzből – egy másikat, azt viszont nem lehetett volna beszerelni, ugyanis veszélyeztette volna a felettük dolgozó mentésirányítás folyamatos áramellátását.

A mentőautók műszaki állapota is hagy kívánnivalót maga után az állomáson, előfordult, hogy egy szervizre elvitt mentőautó helyett olyat kaptak cserébe, amelyben még biztonsági öv sem volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

A Párbeszéd szerint igenis van létszámstop a mentőknél

A Párbeszéd törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy hatvan százalékkal emeljék fel az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bérét, és oldják fel a létszámstopot, amit sajtóhírek szerint bevezettek a szervezetnél. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn közleményben tagadta, hogy a mentősöknél létszámstop van.