szerző:
hvg.hu

A miniszterelnök részt vesz a Sargentini-jelentés vitáján.

Orbán Viktor személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésen, melyen a Sargentini-jelentés vitáját tartják. A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban – írta a Magyar Idők.

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) júniusban fogadta el nagy többséggel a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentést, a dokumentum szerint az országban fennáll a veszélye az európai értékek súlyos és módszeres megsértésének, ezért indokolt a hetedik cikkely szerinti eljárás megindítása. Ez végső esetben Magyarország szavazti jogának megvonását jelenti.

A kormány eddig is abszurd módon védekezett a jelentésben foglaltak ellen, Orbán sorosozással reagált a jelentés bizottsági elfogadására, magyar kommentelők tömkelege gyalázta – zömmel magyarul – a jelentést készítő Judith Sargentinit a nő Facebook-oldalán.

A jelentést készítő Sargentini korábban azt mondta,

a fő problémám a magyar kormánnyal szemben nem az, ahogyan a migránsokat kezeli, hanem az, ahogyan a saját állampolgáraival bánik.

Az Európai Parlament a vita másnapján, szeptember 12-én szavaz a jelentésről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!