szerző:
hvg.hu

Megszerezte annak a gíroszozónak a biztonsági kamerás felvételeit a Ripost, ahol a gyanú szerint egy afgán férfi erőszakoskodott egy nővel, aki azután feljelentést tett.

A lap szerint a nő – egy 21 éves magyar légiutas-kísérő – vasárnap éjjel fél három előtt kéredzkedett be a gyorsétterem mosdójába. Az üzlet akkor még zárva volt, a cikkben az olvasható, hogy a mindössze négy napja ott dolgozó férfi "saját szakállára" engedte be, majd odavezette az eldugott helyen lévő személyzeti vécéhez.

A felvétel tanúsága szerint a nő 2 óra 26 perckor lépett be a mosdóba, a férfi pedig követte, és bezárta maga után az ajtót. A kiszűrődő zajokra később felfigyelt az étterem egy másik dolgozója, de nem avatkozott közbe.

2 óra 53 perckor előbb a férfi, majd mögötte a még öltözködő – a lap szerint megfélemlítettnek tűnő – nő lépett ki az ajtón. Utóbbi néhány perc múlva telefonon tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy szexuális aktusra kényszerítették.

Az oltalmazott státusban lévő, 18 éves, afgán állampolgárságú, 2017 nyara óta Magyarországon élő férfi ellen előbb hazai, majd európai elfogatóparancsot adtak ki, ennek alapján vették őrizetbe hétfőn késő este az ausztriai Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton. Jelenleg kiadatási őrizetben van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!