szerző:
hvg.hu

Papp László szerint a bíróság több vitatható nyom és olyan momentumok alapján ítélte életfogytiglani börtönre a fiát, amik egyáltalán nem vallanak rá.

Koncepciós per zajlott fia ügyében – ezt állítja a szerda délelőtt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Teréz körúti robbantó édesapja. Papp László az ítélethirdetés után beszélt az Indexnek arról, hogy szerinte már régen megírták azt az ítéletet, amit ma kihirdettek, ugyanis politikai érdekek állhattak a merénylet elkövetése mögött, amibe őt és a családját is belekeverték.

Az édesapa szerint az első furcsa momentum az volt, hogy Kakuk György, az egyedüli, akinek érdemi információja lehetett az üggyel kapcsolatban, hirtelen meghalt. Az, hogy egy ilyen merénylet megrendezésével mi lehetett a kormány célja, azt Papp László nem tudta megmondani, de szerinte túl sok volt a véletlen ahhoz, hogy mindezt átlagos esetnek lehessen minősíteni. Az Indexnek azt mondta, hogy nem csak a fia, de ő és a lánya is a közelben voltak, amikor a robbanás történt, tehát lehetséges, hogy szándékosan csalták oda őket.

Az édesapa szerint a bizonyítékok vizsgálata is vitatható módon történt: volt szakértő, aki egyben, volt, aki darabokban kapta meg a merényletnél talált, P. László DNS-ét tartalmazó vezetékeket, amelyek szerinte egyébként is furcsán, egy irányba szóródva feküdtek a helyszínen. Szerinte az se a fiára vall, hogy a házában megtalált flakonok, amikben a rendőrség szerint a robbantáshoz használt vegyszereket tartotta, katonás rendben álltak – fia ugyanis nagyon rendetlen volt.

Hogy a fia hogy keveredhetett bele az ügybe, nem tudja. Szerinte az sem igaz, hogy évekkel ezelőtt megszakadt közöttük a kapcsolat, ugyanis rendszeresen beszéltek egymással telefonon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!