szerző:
hvg.hu

Új szintre emelte a vitát a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban Hoppál Péter volt kulturális államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő: Facebook–bejegyzése alapján úgy látja, akinek nincs gyereke, annak "nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra", csak a mának él. Hoppál egy olyan képet osztott meg az oldalán, amelyen több európai politikust az alapján állítanak pellengérre, hogy nincs gyerekük, ehhez fűzte saját megjegyzését. Az eredeti kép alatti komment az volt, "nézzük, kik építik Európa jövőjét".

A képen csak a magyarországi jelentéstevő, Judith Sargentini van megnevezve, a többieknek csak a titulusa szerepel. Gyermektelenségi alapon állították pellengérre a többi között Angela Merkel német kancellárt, Theresa May brit miniszterelnököt, Emmanuel Macron francia elnököt és Stefan Löfven svéd miniszterelnököt.

A posztot felfedező Index megjegyzi, a képen szereplő skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon két éve beszélt arról, hogy 2011-ben elvetélt, utána nagyon fájdalmas időszakon ment át férjével. Egy korábbi rádióinterjúban Theresa May is beszélt arról, miért nincs gyerekük: annyit mondott, "nagyon szomorú dolog ez számukra, úgy alakult, hogy a párjával nem lehetnek szülők".

Más olvasatban viszont Hoppál Péter valószínűleg az első fideszes politikus, aki elismeri, Gyurcsány Ferencnek (öt gyerekkel) számít a haza.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!