szerző:
hvg.hu

A Bem téren demonstrál az MSZP, a Párbeszéd és a DK.

Sikerült kompromisszumra jutnia az MSZP-nek, a Párbeszédnek és a DK-nak a vasárnapi tüntetésről: a három párt két időpontra hirdetett meg demonstrációt az EP-szavazás után. Az MSZP és a Párbeszéd délután ötre a Nyugati térre, míg pár órával később Gyurcsány Ferenc DK elnök délután 3-ra a Szabadság hídra.

A pártok végül egyeztettek, és kiadtak egy közös közelményt, hogy a közös tüntetést vasárnap délután 4-től tartják a Bem téren. A Karácsony Gergely által hirdetett tüntetésen eddig 794-en jelezték részvételüket, míg a Gyurcsány Ferenc által reklámozott eseményre 344 ember jelzett vissza csütörtök délután egyig.

A Sargentini-jelentést megszavazó összes ellenzéki párt részt vesz a tüntetésen - vagyis az LMP-t nem hívják, mert az ő képviselőjük nem szavazott, a jobbiké pedig tartózkodott -, a demonstráción beszédet mond az MSZP, a DK és a Párbeszéd elnöke is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!