szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégsem tartotta be korábbi ígéretét Orbán Viktor, és a parlamenti ülésterem felé haladva, 50 méteres sétája alatt válaszolt három kérdésre.

Mégis lehetett "zaklatni" a magyar kormányfőt, nem kellett tehát decemberig várni a kérdésekkel. A hvg.hu szerette volna megtudni, mit szól ahhoz a sajtóhírhez, miszerint Theresa May brit kormányfő hivatala azt szeretné, ha konzervatív párja EP-képviselői elítélik a magyar kormányt a Sargentini-jelentés értelmében. Erre Orbán Viktor azt felelte:

pletykákkal nem foglalkozom.

Az ATV tehette fel a közös kérdést, miszerint kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból. A kormányfő gyaloglás közben azt felelte:

mi vagyunk a néppárt.

Majd enyhe noszogatásra így folytatta kicsit bővebben a miniszterelnök: mi vagyunk a legeredményesebb pártja a néppártnak, így volt 2009-ben és 2014-ben is.

És akkor mi lesz a 7-es cikkely szerinti eljárásból, valóban elindul?

Meglátjuk.

Idáig tartott Orbán Viktor beszélgetése a kritikus sajtóval.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében

Fontos szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében

Szinte bejáratósan új 20 éves Mercedes S-osztály keresi új gazdáját

Szinte bejáratósan új 20 éves Mercedes S-osztály keresi új gazdáját

200 millió eurót bukik az ország, mert Orbánéknak fontosabb a civilek csuklóztatása

200 millió eurót bukik az ország, mert Orbánéknak fontosabb a civilek csuklóztatása