szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Először reagált a miniszterelnök a lánya egy hónappal ezelőtti pelenkabotrányára. Meg fog lepődni, hogy mit válaszolt. Vagy nem.

Kivételesen gazdag nap a hétfői az ötvenméteres miniszterelnöki villáminterjúk tekintetében: késő délután ismét sikerült elcsípnünk egy pillanatra az ülésteremből távozó Orbán Viktort, hogy megkérdezzük, mégis hogyan ítéli meg, mit szól hozzá, hogy Ráhel lánya az út szélére dobta a használt pelenkát Horvátországban.

Nos, aki éles elhatárolódásra, vagy akár a saját lábon álló leány védelmezésére számított, egyaránt csalódnia kell: a miniszterelnök széles mosoly kíséretében azt válaszolta:

"Pelenkaügyben életkoromnál fogva nem vagyok illetékes, úgyhogy erről nincs mit mondanom."

Mint arról még augusztusban beszámoltunk, Orbán Viktor Horvátországban nyaraló lányáról, Orbán Ráhelről olyan fényképek készültek, amelyeken a horvát autópálya mellett, miután tisztába tette kislányát, a használt pelenkát az út szélére dobta. A hírt felkapták a horvát és a szerb lapok is.

 

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó két hete rákérdezett a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál, hogy lehet-e a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tanácsadója – és az új országmárka építője – valaki, aki egy másik országban úgy viselkedik, mint Orbán Ráhel? Korábban ugyanis kiderült, hogy a miniszterelnök lánya is segíti az MTÜ-t az új magyar országmárka kialakításában.

A kabinetiroda nevében Dömötör Csaba államtitkár válaszolt a szocialista politikus kérdésére. Nagyjából ennyit: "Sajnáljuk, hogy az MSZP továbbra is abban látja politikájának lényegét, hogy kormánypárti politikusok családtagjait támadja".

Az "ötvenméteres kérdezés" kategóriában ma a Sargentini-jelentés következményeiről is megkérdeztük a miniszterelnököt, az erre adott válaszát itt olvashatja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ki beszél már szenzorszigetről? Izgalmas megoldást talált ki helyette a Samsung

Ki beszél már szenzorszigetről? Izgalmas megoldást talált ki helyette a Samsung

Öngyilkos merényletek zavarták meg az afganisztáni választásokat

Öngyilkos merényletek zavarták meg az afganisztáni választásokat

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

Budapesten lép fel Neneh Cherry

Budapesten lép fel Neneh Cherry

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök