szerző:
hvg.hu

David Cornstein több programon is részt vett a városban, amely szerinte nagyon sokszínű.

Október 12-én Szegedre látogatott az amerikai nagykövet, David Cornstein. A diplomata Botka László városvezetővel találkozott, és a budapesti amerikai nagykövetség közösségi oldala szerint igen tartalmas napot töltött el a városban.

Köszönjük, Szeged! Cornstein nagykövet egy rendkívül érdekes és informatív látogatást tett a városban október 12-én

– írja a külképviselet. A beszámoló szerint Cornstein először a polgármesterrel találkozott a városházán, ahol együtt ebédelt Botka Lászlóval, és tájékozódott a város „politikai, kulturális és üzleti életéről”. Ezután Cornstein nagykövet az American Corner Szegedben 25 középiskolai tanulóval beszélgetett olyan témákról, mint például az üzleti sikerek, a tanulás fontossága.

A nagykövetnek mindezek után még arra is jutott ideje, hogy a város nemrég felújított art deco stílusú Új Zsinagógáját is megtekintse.

Csodálatos nap volt

– zárja beszámolóját a nagykövetség.

A nagykövet korábbi megnyilvánulásai arra utalnak, hogy Cornstein nincs éppen baráti viszonyban az Orbán-kormánnyal: a nagykövet korábban bírálta a kormányt a magyar-ukrán diplomáciai krízis miatt, korábban pedig, a CEU-n tartott előadásán arról beszélt, hogy az egyetem ügyében is lépnie kellene már a kabinetnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Keményen odaszólt az amerikai nagykövet Orbánnak

David B. Cornstein nagykövetnek a magyar–ukrán konfliktus okán a két ország romló kapcsolata nem tetszik. Magyar Levente külügyi államtitkár zárt beszélgetésen próbálta magyarázni a bizonyítványt.

Svarci és Stallone is búcsúzik Andy Vajnától

Svarci és Stallone is búcsúzik Andy Vajnától

Könygázzal oszlatták a több tízezres tömeget Athénban

Könygázzal oszlatták a több tízezres tömeget Athénban

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

A terhességmegszakítás és a "kegyes halál" ellen tüntettek Párizsban

Kertészeti cége és marihuánaültetvénye volt a budapesti férfinak

Kertészeti cége és marihuánaültetvénye volt a budapesti férfinak

És íme, újra itt a tél: ilyen időre számítson a héten

És íme, újra itt a tél: ilyen időre számítson a héten