szerző:
hvg.hu

David Cornstein több programon is részt vett a városban, amely szerinte nagyon sokszínű.

Október 12-én Szegedre látogatott az amerikai nagykövet, David Cornstein. A diplomata Botka László városvezetővel találkozott, és a budapesti amerikai nagykövetség közösségi oldala szerint igen tartalmas napot töltött el a városban.

Köszönjük, Szeged! Cornstein nagykövet egy rendkívül érdekes és informatív látogatást tett a városban október 12-én

– írja a külképviselet. A beszámoló szerint Cornstein először a polgármesterrel találkozott a városházán, ahol együtt ebédelt Botka Lászlóval, és tájékozódott a város „politikai, kulturális és üzleti életéről”. Ezután Cornstein nagykövet az American Corner Szegedben 25 középiskolai tanulóval beszélgetett olyan témákról, mint például az üzleti sikerek, a tanulás fontossága.

A nagykövetnek mindezek után még arra is jutott ideje, hogy a város nemrég felújított art deco stílusú Új Zsinagógáját is megtekintse.

Csodálatos nap volt

– zárja beszámolóját a nagykövetség.

A nagykövet korábbi megnyilvánulásai arra utalnak, hogy Cornstein nincs éppen baráti viszonyban az Orbán-kormánnyal: a nagykövet korábban bírálta a kormányt a magyar-ukrán diplomáciai krízis miatt, korábban pedig, a CEU-n tartott előadásán arról beszélt, hogy az egyetem ügyében is lépnie kellene már a kabinetnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Keményen odaszólt az amerikai nagykövet Orbánnak

David B. Cornstein nagykövetnek a magyar–ukrán konfliktus okán a két ország romló kapcsolata nem tetszik. Magyar Levente külügyi államtitkár zárt beszélgetésen próbálta magyarázni a bizonyítványt.

Marabu FékNyúz: Isten hozott, pajtás

Marabu FékNyúz: Isten hozott, pajtás

Nem is anonim a kormány által sérelmezett anonim bankkártya

Nem is anonim a kormány által sérelmezett anonim bankkártya

Orbánnak üzenhetett Merkel: Le kell küzdeni a nemzeti egoizmust

Orbánnak üzenhetett Merkel: Le kell küzdeni a nemzeti egoizmust

Feltölti a raktárait egy brit áruházlánc, nehogy kifogyjon a készlet a Brexit miatt

Feltölti a raktárait egy brit áruházlánc, nehogy kifogyjon a készlet a Brexit miatt

Egyszer majd király lesz, csak győzze kivárni

Egyszer majd király lesz, csak győzze kivárni

Bekérették a magyar nagykövetet Macedóniában

Bekérették a magyar nagykövetet Macedóniában