szerző:
hvg.hu

Nagy visszhangot váltott ki Simonka György választókerületében a Népszava cikke szerint, hogy a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A hét egyik fontos híre volt, hogy Polt Péter bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezte a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését.

Simonkát annyira nem hatotta meg a dolog, Facebook-oldalán azt írta: maga sem érti, de áll minden vizsgálat elé.

A Népszava most arról ír, hogy a Legfőbb Ügyészség döntése nagy visszhangot váltott ki a dél-békési politikus választókerületében. Orosháza korábbi polgármestere, az MSZP-s országgyűlési képviselő, Fetser János győzelemként értékelte a helyzetet. Mint mondta,

szerinte több oka is van annak, hogy a „fent” levették a kezüket Simonkáról, és léphetett a Legfőbb Ügyészség.

Az egyik, folytatta, hogy a politikus már érinthetetlennek gondolta magát, és minden határt túllépett. De alighanem az is közrejátszott, hogy a körülmények „összeesküdtek” ellene. A Sargentini-jelentés, a visszatartott EU-s támogatások és az uniós ügyészség miatt indított aláírásgyűjtés okán lépnie kellett a Fidesznek, s végül „beáldozták Simonkát”.

©

A lap egy másik forrása, egy térségbeli ellenzéki képviselő arról beszélt, „sokaknak lehet most álmatlan éjszakájuk”, mert szerinte dél-békési polgármesterek, alpolgármesterek, megyei politikusok sokaságáról tudni, hogy Simonka közvetlen köréhez tartoznak, és akár közük is lehet azokhoz az ügyekhez, amelyek miatt a politikus bajba került.

A lap emlékeztet: Simonka még saját pártjában is megosztó személyiség, amit egy korábbi ügy is igazolni látszik: a képviselő korábban arra tett javaslatot, hogy hogy a megyei önkormányzathoz tartozó EU-s pénzek kétharmada saját választókerületének jusson, a maradékon pedig osztozzon a megye többi három körzete. A Békés Megyei Kormányhivatalt akkoriban vezető Gajda Róbert és Görgényi Ernő fideszes gyulai polgármester azonban megtámadták a formálódó tervet és azzal Simonkát, aki később megmutatta, mire képes: Gajdát egy héttel később leváltották a kormányhivatal éléről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kiss-Rigó László egyházmegyéjének épül wellnessközpont állami milliárdokból

Kiss-Rigó László egyházmegyéjének épül wellnessközpont állami milliárdokból

55 sofőrnélküli autóból álló konvoj került be a Guinness-rekordok könyvébe

55 sofőrnélküli autóból álló konvoj került be a Guinness-rekordok könyvébe

Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

Szökött tacskót mentettek ki a Tiszából a rendőrök

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Hatszor gyorsabban olvad az Antarktisz jege, és már a stabil gleccserek is fogynak

Hatszor gyorsabban olvad az Antarktisz jege, és már a stabil gleccserek is fogynak

100 millió dollárral fizette le a világ leghíresebb drogbárója a mexikói elnököt

100 millió dollárral fizette le a világ leghíresebb drogbárója a mexikói elnököt