szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem foglalkoznak vele, hogy a polgárőrök milyen programokat szerveznek. Akkor sem, ha egy vallási csoport tart bemutatót.

Az MSZP-s Mesterházy Attila tett fel kérdéseket a Belügyminisztériumnak a polgárőrök gyerektáborában tartott egyik furcsa program miatt, amelyet egy vallási csoport tartott. Mesterházy arról érdeklődött, volt-e tudomása a tárcának az előzetes programokról, illetve indítottak-e vizsgálatot az ügyben.

Mint ismert, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) nyári ifjúsági táborában a résztvevők az önvédelmi edzések mellett a Krisztus Esszénus Templomának Rendje nevű vallási csoport munkájából is ízelítőt kaptak.

A szertartás során a csoport tagjai többek között az angyalokat, a földanyát és a mennyei atyát idézik, és közben kézrátételes gyógyítószeánszokat rendeznek. A rend honlapjára feltöltött videók között több is van, amelyen a rituálé látható. Ez például a 2014-es istentiszteleten készült:

A szülők kiakadtak, mert állításuk szerint erről senki nem tájékoztatta őket, és a beleegyezésüket sem kérte senki. Horváth Róbert, az OPSZ ifjúsági, sport és karitatív alelnöke, aki egyben az esszénus rend tagja is, azt mondta, bár valóban megtartották az istentiszteletet, az a szülők tudtával és beleegyezésével zajlott.

Mesterházy Attila kérdését a Belügyminiszter gyakorlatilag lesöpörte, azt írták, a BM-nek nem tartozik és nem is tartozhat feladat- és hatáskörébe a polgárőr szövetség által szervezett programok vizsgálata. A tárca szerint a táborral, illetve az ott történtekkel kapcsolatosan bejelentés, panasz nem érkezett a Belügyminisztériumhoz és az alá tartozó szervekhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone

Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone