szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezzel vágnak vissza Guy Verhofstadtnak.

Ahogy korábban megírtuk, Kovács Zoltán volt kormányszóvivő, immár államtitkár szerdán bejelentette, hogy Guy Verhofstadt kisteherautóra szerelt plakátjára azonos módon válaszol a magyar kormány. A belga politikus azért rendelte meg a plakátot, mert korábban a magyar kormányzati kommunikációs gépezet személyesen őt támadta egyik saját – manipulált – videójával.

A plakáton, amelyet Kovács szerdán bemutatott, három kép látható azzal a kísérőszöveggel: „Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta, de Guy Verhofstadt azt mondja: nincsen migrációs krízis. Ez elképesztő!”

Az Euronews megnézte, honnan származnak a plakátra nyomott fotók, és kiderült: az egyik még 2014-ből származik, még az előttről, hogy az Európába irányuló migráció jelentősen felerősödött volna. Abban az évben július 19-én Párizsban zajlott egy palesztinok melletti tüntetés, amely erőszakba torkollott.

A másik két fénykép 2016-os: az egyiken a július 14-én, Nizzában a tömegbe hajtó kamion, a másikon pedig a brüsszeli Zaventem repülőtér ellen március 22-én végrehajtott terrortámadás pusztítása látszik.

A kormány húzására Verhofstadt is felfigyelt, s a Twitteren azt írta: „Nem túl eredeti, Viktor. Előbb Putyinról koppintottad a politikádat, aztán pénzt vettél el az EU-tól, most pedig tőlem lopsz kampányötleteket. Ennél jobbnak kell lenned 2019 májusában!”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Manipulált idézettel kampányol maga mellett a kormány külföldön - videó

"Ideje felrázni Brüsszelt! Védjük meg Európát!" Ezzel a felütéssel készült kormányzati videó, amely Guy Verhofstadtot, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetőjét állítja pellengérre, amiért támogatja a bevándorlást, és ismét összemossa a menedékkérőket a terroristákkal.

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Új edző után kell néznie a Bayernnek

Új edző után kell néznie a Bayernnek