szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feladta a leckét a Fidesznek: már nem elég Erdei Sándort, Erdei Sándor Zsoltot kell keresniük, ha a júliusi trükkel akarnak szavazatokat elvinni tőle.

Lezárult a még nyáron kezdeményezett névváltoztatási procedúrája, így jövőre Erdei Sándor Zsolt néven indul az önkormányzati választáson a Rokker Zsoltti, akit a júliusi miskolci időközi önkormányzati választáson azzal próbált hatástalanítani a Fidesz, hogy két, hasonló nevű függetlennek álcázott kamujelöltet indított ellene.

A hatástalanításra azért volt szükség, mert Erdei mögé a Hódmezővásárhelyen bevált taktikát másolva a teljes ellenzék beállt az MSZP-től a Jobbikon át az LMP-ig, így az egyébként nem sok téttel járó voksoláson aratott esetleges győzelme a további összefogás felé sarkallta volna az ellenzéket.

©

A választási kampányban sem a humoristától csak születési évszámában különböző, nyékládházi „ál”-Erdei Sándor, sem a szavazólapon Rokker Zsoltti miatt Zsolt keresztnevet keresők kedvéért indított ongai Molnár Zsolt nem vett részt, még a jelölésükhöz szükséges ajánlásokat is a Fidesz aktivistái gyűjtötték össze helyettük.  

A kamujelöltek a választáson végül is nem vittek el sok szavazatot az „igazi” Erdeitől, a Fidesz jelöltje, Nagy Ákos győzelmében sokkal inkább egy általunk is tetten ért szavazatvásárlásos trükk játszhatott szerepet.

Erdei Sándornak viszont nem ment el a kedve: jövőre információink szerint újra összellenzéki támogatással indulna. A jelöléséről, úgy tudjuk, informálisan már többször egyeztetek a Jobbik, az MSZP és az LMP helyi szervezetei, a pártoktól magát eddig távol tartó humorista pedig felvételét kérte a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalomba.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!