szerző:
hvg.hu

A nyilvánosságban üzenget egymásnak Pokorni Zoltán és Palkovics László, előbbi a Fidesz egykori, utóbbi a jelenlegi minisztere. Összeszólalkoztak az oktatáson.

Pokorni Zoltán nemrég egy nyilvános rendezvényen – a hvg.hu tudósítását innen itt éri el, katt – azt mondta, hogy mivel a Fidesz-KDNP leszállította a tankötelezettség korát, 16 évesen a gyerekek nagy része megy a lecsóba, és ők a majdani munkanélküliek és közmunkások táborát növelik.

A tankötelezettség korhatárának 16 évre csökkentése valóban helytelen lépés volt. Joggal és okkal lehet szidni azt a kormányt, amelyik ezt megtette.

Palkovics László miniszter most az ATV Egyenes beszéd c. műsorában volt vendég, válaszolt Pokorni vádjaira. Úgy reagált, hogy

Pokorni Zoltánnak érdemes lenne az aktuális statisztikákat tanulmányozni.

Arra a felvetésre, hogy ez Pokorni szakterülete, Palkovics azt válaszolta, hogy az már régen volt, Pokorni Zoltán azóta polgármesterként dolgozik.

Palkovics beszélt a CEU távozásáról is, a magyar diplomát adó Közép-európai Egyetem az országban marad. Hozzátette: ha Bécsben megkapja az akkreditációt a CEU, akkor kérdés lesz, miért nem akkreditáltatta a Bécsben induló szakokat itthon, a Közép-európai Egyetemen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Alföldi Róbert: „Hogy ki a királyunk, az tőlünk függ”

Alföldi Róbert: „Hogy ki a királyunk, az tőlünk függ”

Sokba fáj a boltoknak a vasárnapi nyitvatartás

Sokba fáj a boltoknak a vasárnapi nyitvatartás

Kosárlabda-Eb-t rendezne Magyarország

Kosárlabda-Eb-t rendezne Magyarország

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Súlyosan megsérült egy magyar olimpikon

Dühös? Csapjon oda!

Dühös? Csapjon oda!

Ezt a videót az Apple is megszívlelhetné

Ezt a videót az Apple is megszívlelhetné