szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddigi utazó nagykövetet váltja a KDNP-s politikus.

Gulyás Gergely miniszter január elsejével nevezte ki Juhász Hajnalka KDNP-s politikust a Hungary Helps program miniszteri biztosává. Kinevezése 2020 végéig szól - derült ki a Hivatalos Értesítőből.

Másfél éve Orbán Viktor a Hungary Helps néven futó kormányzati programot úgy magyarázta el, hogy "Magyarország nem a problémát engedi be, hanem a segítséget viszi el azoknak, akik erre rászorulnak". A projekt részleteiről hiába érdeklődtünk, közérdekű adatkérés kellett a tények megismeréséhez. E szerint csak üres szólam a kibocsátó, zömükben muzulmán országokba vitt segítség elve. A Hungary Helps kiadásai száz százalékban egybeesnek azzal, amit az üldözött keresztények megsegítésére fordít az ország.

Októberben derült ki, hogy a tavaly nyáron kinevezett Heltai Péter utazó nagykövet helyett az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár egyengeti a Hungary Helps program sorsát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!