szerző:
hvg.hu

A párt szerint a rendőrség arra hivatkozva tiltotta be a tüntetést, hogy az nem politikai véleménynyilvánítás. A kommentelők azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a rendőrség hatáskör hiányában a kérés elbírálását utasította vissza. Az nem ugyanaz.

Elutasította a rendőrség a Kétfarkú Kutya Párt által szombatra szervezett tüntetést Cegléden, írja a Kétfarkú a Facebookján. A párt szerint a rendőrség arra hivatkoztak, hogy a tüntetés nem politikai véleménynyilvánítás.

Pár hete Ajkán az aláírásgyűjtést tiltották meg ugyanerre hivatkozva. A Kétfarkú akkor perelt, meg is nyerte. Perelnek most is, csak kérdés, lesz-e annak időben eredménye.

A kommentelők egyébként arra hívják föl a figyelmet, hogy a rendőrség nem a tüntetést tiltotta meg, hanem az ügy elbírálását utasította el, mivel szerintük nem az ő jogosultságuk körébe tartozik.

Az eseményt ugyanis "Kiállás a kormány politikája mellett, az MKKP népszerűsítése, aláírásgyűjtés az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért" néven futott volna.

A Facebookon megosztott határozatban az olvasható, hogy a rendőrség hozzáteszi, álláspontjuk szerint a bejelentésben szóló rendezvény nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá, így annak elbírálása nem tartozik hatáskörébe. És ezért utasítja vissza annak engedélyezését, vizsgálat nélkül. Ez nem ugyanaz, mint amit a párt ír.

Frissítés:

A Kétfarkú szerint a rendőrség visszautasítása valójában az esemény megtiltását jelenti, mivel hiába állítják, hogy nem ők az illetékesek, mástól nem lehet ilyen rendezvény szervezésére engedélyt kérni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

Iszlamista orosz késelt meg egy nőt egy norvég plázában

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Nagy Blanka nem bánt meg semmit

Felfoghatatlanul sok pénzt, 672 milliárd forint bevételt termelt ez az ingyenes videojáték

Felfoghatatlanul sok pénzt, 672 milliárd forint bevételt termelt ez az ingyenes videojáték

Megérkezett az új Hyundai Ioniq

Megérkezett az új Hyundai Ioniq