szerző:
hvg.hu

A párt szerint a rendőrség arra hivatkozva tiltotta be a tüntetést, hogy az nem politikai véleménynyilvánítás. A kommentelők azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy a rendőrség hatáskör hiányában a kérés elbírálását utasította vissza. Az nem ugyanaz.

Elutasította a rendőrség a Kétfarkú Kutya Párt által szombatra szervezett tüntetést Cegléden, írja a Kétfarkú a Facebookján. A párt szerint a rendőrség arra hivatkoztak, hogy a tüntetés nem politikai véleménynyilvánítás.

Pár hete Ajkán az aláírásgyűjtést tiltották meg ugyanerre hivatkozva. A Kétfarkú akkor perelt, meg is nyerte. Perelnek most is, csak kérdés, lesz-e annak időben eredménye.

A kommentelők egyébként arra hívják föl a figyelmet, hogy a rendőrség nem a tüntetést tiltotta meg, hanem az ügy elbírálását utasította el, mivel szerintük nem az ő jogosultságuk körébe tartozik.

Az eseményt ugyanis "Kiállás a kormány politikája mellett, az MKKP népszerűsítése, aláírásgyűjtés az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért" néven futott volna.

A Facebookon megosztott határozatban az olvasható, hogy a rendőrség hozzáteszi, álláspontjuk szerint a bejelentésben szóló rendezvény nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá, így annak elbírálása nem tartozik hatáskörébe. És ezért utasítja vissza annak engedélyezését, vizsgálat nélkül. Ez nem ugyanaz, mint amit a párt ír.

Frissítés:

A Kétfarkú szerint a rendőrség visszautasítása valójában az esemény megtiltását jelenti, mivel hiába állítják, hogy nem ők az illetékesek, mástól nem lehet ilyen rendezvény szervezésére engedélyt kérni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kihallgatták a férfit, aki szidta az Echo TV stábját

Kihallgatták a férfit, aki szidta az Echo TV stábját

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Az ombudsmanhoz fordul a gyerekek otthongondozási díja miatt az LMP

Súlyos érvek: milliókat spórolhatna az állam, mégsem teszi

Súlyos érvek: milliókat spórolhatna az állam, mégsem teszi

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

Orosz hadsereg: izraeli rakétákat lőtt le a szíriai légvédelem

Orosz hadsereg: izraeli rakétákat lőtt le a szíriai légvédelem

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények