szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Váratlanul az orvoshiány, Tiborcz István és Szujó Zoltán is hír lett a köztévében.

Az EP-kampányban minden párt öt percet kap az M1-en, hogy bemutassa programját. A múlt héten a DK szóvivője sétált ki a köztévé stúdiójából, most a Momentum Mozgalom döntött úgy, hogy meghekkeli a műsort.

Hajnal Miklós elnökségi tag a pártprogram ismertetése helyett olyan híreket olvasott be öt percben, amelyekről egyébként nem számol be a köztévé. Szóba került az orvoshiány, a miniszterelnök veje, Tiborcz István a leggazdagabb magyarok listáján, az elvándorlás, valamint Szujó Zoltán hétvégi távozása a köztévétől.

Amikor a műsorvezető egy ponton közbevágott, Hajnal úgy reagált:

elnézést, a Híradót nem illik félbeszakítani.

A Momentum pár napja is megkerülte a köztévé cenzorait, amikor olyan – egyébként Hadházy Ákos üzenetét hordozó – reklámfilmet adott le, amelyen kivehető, hogy Mészáros Lőrinc és Tiborcz István szerepel, igaz, elhomályosított arccal. A szpot az európai ügyészséget népszerűsíti, és a korábbi, nem blőrözött verziójában a köztévé nem volt hajlandó leadni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!