szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Soros György fia volt a vendég a CEU diplomaosztóján, ahol arról beszélt: az egyetemet elüldözték az országból. Kovács Zoltán rögvest billentyűt ragadott.

Megírtuk: Soros György fia, Alex Soros is ott volt a CEU diplomaosztóján, ahol többek közt arról beszélt, az egyetemet betiltották és elüldözték Magyarországról, így szerinte nem igaz, amit a kormány az ügyben kommunikál.

Az elhangzottak után Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára Twitter-oldalán lényegében azt írta: Soros György fia úgy állít dolgokat, hogy közben ott van az intézményben, vagyis nem igaz, hogy üldözés vagy betiltás történt volna.

A CEU tavaly decemerben jelentette be, hogy a Lex CEU értelmében Bécsbe kénytelenek költözni. Az egyetem rektora akkor úgy fogalmazott: elűzték őket Budapestről.

Reagál a CEU: Tényleg egy amerikai "kulipintyóban" tanítanak?

Rengeteg erőfeszítés árán elindították amerikai képzésüket, sőt, túl is teljesítették a működéshez szükséges feltételeket, erre belekötnek az épületbe, és lekicsinylik azt - így vélekedik a CEU rektorhelyettese, Enyedi Zsolt, miután az amerikai képzésük helyszíne miatt támadta őket a kormányoldali média.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
310 lóerővel érkezett meg a teljesen új Audi S3

310 lóerővel érkezett meg a teljesen új Audi S3

A világhírű magyar kutató és csapata több olyan hatóanyagot is talált, amelyek jók lehetnek a koronavírus ellen

A világhírű magyar kutató és csapata több olyan hatóanyagot is talált, amelyek jók lehetnek a koronavírus ellen

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség