szerző:
Szlavkovits Rita

Szocialistákkal is egyeztetne a szegedi Fidesz által kiválasztott független polgármesterjelölt. Nemesi Pál annyira független, hogy állítása szerint a kapcsolatai révén, képes elintézni a harmadik híd megépítését, amit már minden polgármester beígért az elmúlt évtizedekben. A baloldaliakkal tervezett egyeztetésről azonban egyelőre nem akart részleteket elárulni.

Elmaradt a luxus, pezsgő azért volt a kapuban, de a borkóstolót elhagyták a Fidesz támogatással a polgármesteri posztért elinduló Nemesi Pál bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Nemesi azzal kezdett, hogy független és ezzel is zárta a szeánszát. A beharangozóra egyetlen helyi fideszes sem jött el, vélhetően Nemesi önjáróságát alátámasztva. Közben a szeged.hu megszellőztette, hogy az ő információik szerint eligazítást előző este azért tartottak a vállalkozó cégénél - ezen a helyi Fidesz prominensebbjei vehettek részt a portál szerint.

Már egy éve teszteli a Fidesz, hogy kit állítsanak Botka László polgármester ellenében az őszi önkormányzati választásokon. Emlékezetes, hogy 2014-ben nagyot buktak azzal: a helyben már felállt Fidesz csapatot váratlanul leváltotta a „központ”, és saját jelöltekkel rukkoltak elő, ezt azóta sem heverték ki a helyi jobboldali politikusok.

A szétesett csapat sorainak rendezésére vezényelték Szegedre Kubatov Gábort és segítőit, akik pár hónapon át mindent bevetettek, hogy morálisan megsemmisítsék az évtizednél is hosszabb idő óta a várost vezető szocialistákat. Majd hirtelen taktikát változtatva, olyan jelölteket szondáztattak, akik a baloldali választók számára is elfogadhatóbb lehetne, így esett a választás Nemesi Pálra, aki milliárdos megrendeléseket is elnyerő vállalkozóként a megyei iparkamarát is vezeti.

Nemesi Pál most arról beszélt: nemhogy független, de a polgári oldallal és a baloldali politikusokkal is jó kapcsolatai vannak, folyamatosan egyeztet mindkét oldallal, erről azonban részleteket nem árult el, csupán annyit, hogy a jövő hét elején a szocialistákkal is tárgyalni fog.

Nemesi a programjáról nem beszélt túl sokat, szabadkozott is egy kicsit, hogy túl rövid volt az idő arra, hogy az elképzeléseit bővebben kidolgozza. Egyelőre a vállalkozókkal való szorosabb együttműködésről, a közlekedés, a parkolási rendszer átalakításáról beszélt. A hajléktalan szót ki nem ejtve, az áldatlan állapotok felszámolását fontosnak nevezte, és azt is hozzátette, hogy az érintetteket pszichológusok segítségével visszavezetnék a munka világába. A nyugdíjasok boldogságának kulcsát abban látja a polgármester-jelölt, hogy a béremelések következtében nem vándorolnak ki az aktív korúak, így együtt marad majd a család.

Nemesi a szegedi harmadik híd építésére is kitért a bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Azt mondta, hogy a tervek készen állnak, csak szervezés kérdése az egész, amiben neki nagy gyakorlata van, és mivel jó kapcsolatokkal is bír a megfelelő helyen, így szerinte biztosan megkezdődhet a beruházás.

Azt már külön interjúban mondta el, hogy esze ágában sincs a vállalkozását szüneteltetni adott esetben, majd viszi azt tovább a család, az kizárt, hogy a szegedi önkormányzattal üzletelnének, amíg ő esetlegesen betölti ezt a posztot. Nemrégen a hvg.hu írt arról, hogy a Ferroép Zrt a lakiteleki közbeszerzéseken jól szerepelt, a Népfőiskola Alapítvány luxusberuházásainak kivitelezője a szegedi polgármester-jelölt cége. Egyébként 2010 előtt sok önkormányzati megrendelést kapott a cég, majd ezt követően a városi közbeszerzéseken kevésbé volt befutó Nemesi cége, de a vállalkozó szerint ehhez semmi köze nincs a politikának.

Szegeden a polgármesteri székért indul még Nemesin kívül a 2002–ben szintén vesztes fideszes expolgármester, Bartha László, illetve a sokat balhézó, mostanra Lázár támogatása nélkül maradt Szabó Bálint. Van még egy civil jelölt, egy vállalkozó, aki az egyik helyi polgárőr csapatot irányítja, de Sándor Jánosról keveset hallani a városban. Botka László pénteken mutatja be csapatát.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Gyarmathy Éva: „Mit akar, az egész ország így működik!”

Gyarmathy Éva: „Mit akar, az egész ország így működik!”

Windows 10-et használ? Azonnal frissítsen, mert nagy lehet a baj

Windows 10-et használ? Azonnal frissítsen, mert nagy lehet a baj

Vannak, akik rettegnek az augusztus 20-i tűzijátéktól

Vannak, akik rettegnek az augusztus 20-i tűzijátéktól

Több százezren tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen Hongkongban

Egyre több amerikai közgazdász vár recessziót 2021-re

Egyre több amerikai közgazdász vár recessziót 2021-re

Káosz és krízis, avagy a két Matteo háborúja Rómában

Káosz és krízis, avagy a két Matteo háborúja Rómában