szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába vártak arra, hogy egy "rendes" jelöltet összeszedjenek Botkával szemben Szegeden, csak nem sikerült, így a Fidesz alelnöke személyesen járogat le Szegedre, hogy "rendet tegyen".

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Mintegy 3 hónapja jár le rendszeresen, heti egyszer, szombatonként Szegedre Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, írja a 24.hu. Kubatov irányítja ilyenkor a városi Fidesz stábülését, a 6-8 legfontosabb helyi pártembernek be is kell neki számolnia az aktuális feladatok állásáról.

A várost 2002 óta irányító MSZP-s Botka Lászlóval szemben ugyanis csak nincs meg a megfelelő jelölt az őszi önkormányzati választásokra, a Fidesz pedig igencsak szeretné megszerezni a csongrádi megyeszékhelyt. B. Nagy László szegedi Fidesz-elnök is megígérte tavaly nyáron, hogy meglesz a potens helyi Fidesz-jelölt, de azóta sincs meg, sőt azóta őt is leváltották.

A szegedi Fidesz egyelőre nem tudott mást felmutatni a Botka elleni kampányban sem, mint a Szeviép-ügyet, amit Szabó Bálint rendszeresen el is mondott mindenhol, de mivel a bíróság többször is kimondta, hogy nem bizonyíthatók a vádak, valami újjal kellene előállni. Ráadásul Szabó össze is különbözött a helyi Fidesszel.

Botka a novemberben lapunknak adott interjújában is azt mondta, le akarják őt vadászni a Fideszben.

A Botka elleni támadások felpörgetéséhez a helyi Fidesz-média megszervezésére is külön csapat érkezett Budapestről, amelyben Kobza Miklós, Orbán korábbi fotósa és az MTVA volt sajtófőnöke kapott fontos feladatot. Ezt a Magyar Narancs írta meg korábban, hogy Botka ellen Kobzát is bevetik.

A 24.hu szerint egyébként Lázár János, és a focirajongó püspök, Kiss-Rigó László is intézkedik a szegedi ügyek rendezésének érdekében.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!