szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

L. Simon László kiállt a Quimby mellett, és finoman lehúzta Szentesi Zöldi László írását.

L. Simon László szerint nem a legsikeresebb írása Szentesi Zöldi László kormánypárti zsurnalisztának a Lovasi András és a Quimby tusványosi meghívását kritizáló bejegyzése. Az erdélyi fesztivál fellépőinek kiválogatásakor az egyetlen szempont, hogy jó zenét játsszanak – mondta a Klubrádiónak a fideszes országgyűlési képviselő, hangsúlyozva, hogy Tusványos nem egy pártrendezvény, nem egy kormányrendezvény, alapvetően kormánypárti politikusok vesznek részt vitákban, sok más érdekes és izgalmas ember társaságában.

Ezzel együtt is én úgy gondolom, hogy egy ilyen fesztiválon helye van olyanoknak, akiknek a közéleti megnyilvánulásai nem éppen a jelenlegi kormányt támogatók

– fogalmazott.

Szentesi Zöldi László Facebook-bejegyzésben kritizálta a tusványosi szervezőket, amiért a fesztiválra rendszeresen meghívják a hazai liberálisok sztárjait is zenélni, akiket Orbán-és magyarfóbiás alibielőadóknak minősített. Szentesi Zöldi az írást később eltüntette az oldaláról.

L. Simon arról is beszélt, mivel szerinte a Fidesz demokratikus párt, nem tart attól, hogy megfedik, amiért ellentmondott a német kormányzatot folyton kritizáló hazai hangoknak.

Ennek kapcsán azt is kijelentette, nem igaz, hogy Beer Miklós püspöknek a tavalyi választások előtt leszóltak a pártközpontból, hogy fogja be a száját. Szerinte annyi történt, hogy politikai körből baráti tanácsot kapott. Beer Miklós a hvg.hu-nak adott interjúban arról beszélt, a 2018-as választás előtt egy régi jó barátja, aki politikai szerepet vállal, és feltehetően féltette őt, azt mondta, hogy fogja be a száját, most egy kicsit ne szerepeljen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Görögország ünnepel: hosszú időre rács mögé kerülnek a neonáci maffia tagjai

Görögország ünnepel: hosszú időre rács mögé kerülnek a neonáci maffia tagjai

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

Különleges videó került elő Károly főhercegről és Zita hercegnőről

2020 legütősebb Huawei mobilja: kipróbáltuk a Mate 40 Prót

2020 legütősebb Huawei mobilja: kipróbáltuk a Mate 40 Prót