szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

November végére vagy december elejére. Az akadémiai kutatóhálózatot átvevő Eötvös Loránd Kutatási Hálózat viszont már szeptemberben átveszi az MTA hálózatát.

Villámgyorsan, már szeptembertől átveszi az új kutatói szervezet az MTA hálózatát, írtuk szerda délelőtt. Ettől féltek a kutatók.

A hvg.hu-hoz eljutott Lovász László akadémiai elnök augusztus 6-i levele, amit az MTA nem akadémikus közgyűlési képviselőnek írt, és amiben az áll, hogy:

az MTA működését érintő törvény kapcsán, valamint az ehhez kapcsolódó feladatok tárgyában rendkívüli közgyűlést tervez összehívni az elnök.

Az időpont várhatóan november 27-e vagy december 2-a lesz, a pontos időpontról később tájékoztat majd Lovász. Levelében leírt azt is, hogy „az Alapszabály szükséges módosítását előkészítő munka elindult”.

A tervek között szerepel az is, hogy kidolgozzák a korábban már bejelentett „MTA Kiválósági Intézet” cím elnyerésének feltételeit. Lovász László a levelét azzal zárja, hogy mindenkit arra kér, elfoglaltságait, külföldi útjait úgy tervezze meg, hogy

Akadémiánk életének ezen kiemelten fontos eseményén feltétlenül részt tudjon venni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videón is láthatjuk, mi történt egy fekete lyukkal 55 millió évvel ezelőtt

Videón is láthatjuk, mi történt egy fekete lyukkal 55 millió évvel ezelőtt

Bíró László elnézést kért a zsidóktól

Bíró László elnézést kért a zsidóktól

Fizetős lesz a DIGIMobil, itt vannak az árak

Fizetős lesz a DIGIMobil, itt vannak az árak