szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Torkos Matild a "baloldali gondolkodású polgárok" bizalmáért küzd majd Rákosmentén, de az ellenzéki összefogásban nem vesz részt.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Torkos Matild is elindul az őszi önkormányzati választásokon, helyi képviselő lenne. A Magyar Nemzet volt újságírója (jelenleg a Magyar Hang munkatársa) 1990 után másodjára jelöli magát Budapest XVII. kerületében, azaz Rákosmentén önkormányzati képviselőnek. Torkost a 18 éve alapított Itthon Rákosmentén Egyesület támogatja, értesült a Media1.

Az újságíró a Facebookon jelentette be a döntését, a bejegyzés azonban mostanra elérhetetlenné vált. A Media1 viszont lementette a szöveget.

„Elindulok az önkormányzati választáson a kerületi lokálpatrióta szervezet, a 18 éve alapított Itthon Rákosmentén Egyesület támogatásával. Utoljára 1990-ben tettem ilyet. Az történelmi idő volt, a tanácsi rendszer átalakítása volt a feladat, és az SZDSZ a korabeli liberális Fidesszel közösen ezt a munkát tisztességesen elvégezte. Ez is ilyen történelmi idő, mert talán utoljára van némi esély arra, hogy a központi politikai hatalom helyi embereinek többségét le lehet váltani” – fogalmazott Torkos Matild, aki később azt írta, célja a NER lebontása, amelyet csak alulról, önkormányzati szintről elkezdve lehet elvégezni. Később úgy folytatta:

Úgy tudom, hogy választókörzetemben a Fidesz jelöltje mellett az ellenzéki összefogás (DK-MSZP-LMP-Momentum-Jobbik) jobbikos jelöltje versenyez a szavazók bizalmáért – rajtam kívül. A baloldali gondolkodású polgárok bizalmáért is küzdeni fogok.

A Media1 emlékeztetett, Torkos 1990-ben még az SZDSZ színeiben indult, korábban pedig szerepet vállalt a Fidesz megalakulásában. 1994-ben szakított a szabaddemokratákkal, később a Magyar Nemzet munkatársaként dolgozott. 2014-ben elbocsátották, 2018-ban már a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó napilaphoz tért vissza, és addig dolgozott ott, amíg az egykori oligarcha meg nem vált a laptól. Torkos jelenleg a Magyar Hang főmunkatársa.

Torkos Matild nem az első médiában dolgozó jelölt. A Klubrádió korábbi műsorvezetője, Pikó András Józsefvárosban, a Szerencsekerék egyik volt házigazdája, Klausmann Viktor pedig Gyöngyösön polgármesterjelölt. A főpolgármesteri székért soha nem látott médiás roham indult meg, a műsorvezető Kálmán Olga részt vett az előválasztáson és alulmaradt, így nem ő, hanem Karácsony Gergely (és Tarlós István) küzdhet meg a két korábbi műsorvezetővel, az előválasztásból különböző okok miatt kimaradó Puzsér Róberttel, vagy a volt Fradi-elnök és a TV2-n közreműködő Berki Krisztiánnal.

Az újságíró bejegyzésének szövegét nagyobb terjedelemben a Media1 oldalán olvashatja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Leépítések a Magyar Nemzetnél, Torkos Matildnak is mennie kell

Torkos Matild, Ludwig Emil, Ugró Miklós – pár név csaknem harminc újságíró közül, akiket a Népszabadság szerint elküldenek a Magyar Nemzettől. Lovas István nem lesz többet brüsszeli tudósító, de még publikálhat a lapban, nem állandó munkatársként.

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Kásler Miklós arra kéri az embereket, legyenek fegyelmezettek

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak