szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világhírű karmester elkeseredett, szerinte az ország mindig is feudális volt.

Közeleg Fischer Ádám 70. születésnapja, ebből az alkalomból pedig interjút készített vele az osztrák Kurier. Ebben a karmester arról beszél – ahogy azt a Népszava idézi –, hogy szerinte a magyarok a maguk, zárt világában élnek, 95 százalékuk nem beszél semmilyen idegen nyelven.

Az különösen megdöbbentő volt a számára, mikor megtudta, hogy a nálunk élő romák többsége Orbánra szavaz, mert azt az gondolják, hogy a migránsok elveszik tőlük a szociális segélyeket.

Felidézte, hogy apja odahaza gyakran mondogatta, Magyarország mindig is feudális állam volt, a liberalizmus nem tudott gyökeret verni. A hatalmat például úgy tekintik, mintha azt Isten adta volna.

Szóba került, hogy pár éve miért mondott le az Operaház fő-zeneigazgatójaként. Akkor az egyik énekesnő rá akarta venni a társulat igazgatóját, hogy alkalmazza klarinétos fiát. Azzal fenyegetőzött, hogy máskülönben megy Orbán Viktorhoz és akkor a direktor megnézheti magát, el fogja veszíteni az állását.

Az igazgató ezek után Fischert győzködte, hogy le kell szerződtetni a fiút. A karnagy szerint azonban nem lett volna ez másként egy szocialista kormány alatt sem. Csakhogy Fischer nem tud dolgozni ilyen viszonyok közepette.

Orbán azonban pontosan ezt a mentalitást használta ki. Ezért a művész egyetért az apjával, hogy Magyarországon sosem lesz demokrácia – áll az interjúban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

440 pénzügyi cég költözött a Brexit miatt Londonból az EU-ba

440 pénzügyi cég költözött a Brexit miatt Londonból az EU-ba

Vádat emeltek az autós ellen, aki ittasan vezetve két motoros halálát okozta Dusnoknál

Vádat emeltek az autós ellen, aki ittasan vezetve két motoros halálát okozta Dusnoknál