szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tartósan nem befolyásolta a főpolgármesteri posztért folyó versenyt a Karácsony Gergely beszélgetéseiről készült hangfelvétel – állítja a Nézőpont Intézet kutatása, amelyet a Magyar Nemzet megbízásából készített.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

A Nézőpont felmérése szerint a biztosan választók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsonyra szavazna. Puzsér Róbert 7 százalékon áll, Berki Krisztiánnak jelenleg nincs azonosítható szavazótábora.

A kormányközeli kutatóintézet felmérése alapján a fővárosiak 44 százaléka úgy véli, a Karácsony Gergely párttársainak szerepe lehetett annak a beszélgetésnek a rögzítésében, amelyben Karácsony a szocialistákra panaszkodik, a megkérdezettek 28 százaléka azonban nem hisz ebben.

A Nézőpont szerint úgy tűnik, hogy Tarlós legnagyobb támogatottságú kihívója túlélte a botrányt:

a budapestiek 57 százaléka szerint nem kell visszalépnie a főpolgármester-jelöltségtől, harmaduk viszont úgy látja, igen.

A felmérés azt mutatja, hogy a kampány utolsó hete előtt a hivatalban lévő főpolgármester minden mutató szerint vezet: a budapestiek

  • 67 százaléka az ő győzelmére számít (Karácsony 18%, Puzsér 1%),
  • 62 százaléka tartja alkalmasnak a városvezetésre,
  • 41 százaléka szerint a „választási meccs” már le is futott (49% szerint nem).

Mindezek ellenére a kutatás szerint a célegyenesben éles küzdelem várható. 

Medián: Utolérte Tarlóst Karácsony

Fej-fej mellett a főpolgármester és legerősebb kihívója: a biztos választók között statisztikai hibahatáron belülre, 1 százalékra került Karácsony Gergely Tarlós Istvántól a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. Országosan vezet a Fidesz, de Budapesten erősebb az ellenzék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

"A Fidesz nem végez ilyen pancser munkát" - Ki hallgathatta le Karácsonyékat?

Az egyik oldal - a Párbeszéd elnöksége - készpénznek veszi, hogy kormánypárti közreműködéssel lehallgatták őket, a másik oldal, a kormánypárti sajtó viszont azt, hogy szivárogtat és konspirál a párt Karácsony Gergely mögött. De hol lehet az igazság, és kit kell, illetve nem kell keresni az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről múlt héten nyilvánosságra került hangfelvétel mögött?

Hétfőtől a közműszolgáltatóknál is szünetel a személyes ügyintézés

Hétfőtől a közműszolgáltatóknál is szünetel a személyes ügyintézés

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen