szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Karácsony Gergellyel kapcsolatban sulykolta a kormányközeli sajtó a kampányban a végletekig, hogy alkalmatlan, most számszerűsítették 5 médium esetében, hogy hányszor írták le.

Az önkormányzati kampányban a kormányközeli médiában Karácsony Gergelyre próbálták ráégetni az alkalmatlan kifejezést, míg a Fidesz jelöltjére rendszerint az alkalmast használták. Az Euronews és a Mérték Médiaelemző Műhely vette a fáradtságot és megvizsgált 5 médiumot, hogy hányszor lőtték el az alkalmatlan szót a választás előtti 30 napban.

Az Origot, a 888.hu-t, a Magyar Nemzet Online-t, a Hirado.hu-t és a Bama.hu-t vették górcső alá és kiderült, hogy csaknem ötszázszor írták le, hogy alkalmatlan a választásokkal foglalkozó cikkekben. Bontva:

  • 888: 303 cikk, 47 alkalmatlan
  • Origo: 151 cikk, 166 alkalmatlan
  • Hirado.hu: 336 cikk, 108 alkalmatlan
  • Magyar Nemzet: 288 cikk, 153 alkalmatlan
  • BAMA: 94 cikk, 22 alkalmatlan

Ez egészen pontosan 496 alkalmatlan, de csak 5 médiumot vizsgáltak meg a témában, miközben csak a kormányközeli Közép-Európai Sajtó- és Média Alapítványban (KESMA) közel 500 kiadvány van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán: A kormánnyal harcolni akaró polgármester alkalmatlan

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában méltatta Trócsányi Lászlót, bár szerinte még lesznek forró pillanatok a meghallgatásán. Kiállt az Európai Unió további bővítése mellett és kicsit kampányolt Tarlós István főpolgármesterért.

Egyhuzamban 3,5 órán át képes repülni az új holland drón – videó

Egyhuzamban 3,5 órán át képes repülni az új holland drón – videó

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv