szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kocsis Máté egy sajtótájékoztatón azzal vádolta meg Tordai Bencét, hogy fenyegeti a fideszeseket a parlamentben, Tordai szerint ez rágalmazás.

Rágalmazás miatt beperli Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét Tordai Bence párbeszédes képviselő. Tordai a Facebook-oldalán azt írta, Kocsis "nagyon súlyos, és teljesen valótlan állításokat" fogalmazott meg vele kapcsolatban nagy nyilvánosság előtt, ezért pert indít a fideszes politikus ellen, akit ha elítélnek, akár két év börtönnel is büntethető lesz.

Kocsis Máté szerdán sajtótájékoztatót tartott, amelyen arról beszélt, hogy igenis szükség van az Országgyűlésről szóló törvény és a házszabály módosítására, amely tovább korlátozza az ellenzéki képviselők tiltakozási lehetőségeit, majd azt mondta, hogy Tordai Bence, amikor elsétál fideszes képviselők vagy a miniszterelnök mellett,

rendszeresen olyan megjegyzéseket tesz, mint "Lógni fogtok, Meg fogtok dögleni, vagy Félsz te patkány".

Kocsis szerint ezek a parlamenti jegyzőkönyv számára megörökíthetetlenek, de azt ígérte, igyekszik dokumentálni, hogy bemutathassa "Tordai Bence valódi arcát" a nyilvánosságnak.

Kocsis emellett deviáns és provokatív magatartásnak nevezte a jobbikos Jakab Péter akcióját, amikor "önkényesen beleült" Orbán Viktor miniszterelnök székébe, "piti kalandornak" nevezte Jakabot, és azt mondta, akinek volt gyerekszobája, ilyet nem csinál. Kocsis azt is mondta, hogy a párbeszédes Szabó Tímea "letrógerozta" Trócsányi László egykori igazságügyi minisztert.

A fideszes politikus azt is közölte, szerinte nem igaz, hogy a véleménynyilvánítás szabadságát korlátoznák, mert mindenki elmondhatja véleményét az Országgyűlésben, és az állami szervek is kötelesek lesznek a továbbiakban is segíteni a képviselői munkát, csak arra nem lesz mód, hogy "képviselők berontsanak közintézményekbe, akár éjszaka is, és ott randalírozzanak".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Kocsis Máté: Anarchisták, sorakozó!

A Fidesz frakcióvezetője a Facebookon kommentálta, hogy a kormány szigorítaná az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő törvényeket.