szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megjelent a kormányhatározat a ferencvárosi követelések elfogadásáról.

A kormány elfogadta Csepel és Ferencváros javaslatait a budapesti atlétikai világbajnokságról – közölte a Miniszterelnökség szerda reggel, az atlétikai stadionról is döntő Fővárosi Közgyűlés előtt.

Szerdán ugyanis megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat, amely szerint a kormány áttekintette a két városrész önkormányzatának a sportesemény megrendezésére és az érintett csepeli és ferencvárosi városrészek fejlesztésére, az új szabadidő- és sportparkra és a kapcsolódó közlekedési fejlesztésekre vonatkozó, képviselő-testületi határozatokba foglalt javaslatait, és

megállapította, hogy azok egybeesnek a kormány által korábban a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program tárgyában elfogadott döntésekben kifejezett kormányzati szándékokkal.

Az Orbán Viktor aláírásával megjelent kormányhatározat azt is kimondja, hogy a két önkormányzat javaslatait a kormány

elfogadja és támogatólag megerősíti.

A határozatban a kormány kötelezte minisztereit, hogy maradéktalanul hajtsák végre a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatok javaslatait.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönt arról az összellenzéki javaslatról, amely a ferencvárosi feltételek mellett Karácsony Gergely feltételeit is tartalmazza, és kormányhatározatba foglaltatná.

A főpolgármester a kormányhatározat megjelenése után a Facebookon azt írta,

az csak a feltételek egyötödét tartalmazza.

"Kezdetnek jó" - írta, hozzátéve, hogy várják a folytatást.

"Ha azt gondolják, meg lehet bennünket osztani, lehet a feltételek között szemezgetni, hát baromi nagyot tévednek. Ma ezekről tárgyal a Fővárosi Közgyűlés, és a miniszterelnök adott szava szerint a Fővárosi Közgyűlés döntései jelentik a kiindulópontot" - írta Karácsony.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!