szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hadházy Ákossal együtt érkeztek a minisztériumba, hogy a Nemzeti alaptantervről egyeztessenek. Sokat kellett várniuk, de bejutottak.

Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs a Nemzeti alaptantervről és a kötelező iskoláztatásról szeretne egyeztetni az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ám az országgyűlési képviselő csak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár szobájának ajtáig jutott. A biztonsági szolgálat az útjukat állta.

Ez vicc. Bezárkóztak a szobába, kétségbeesett telefonok mennek, a portás azt mondja, muszáj volt beengedni minket a képviselői igazolvány miatt. Attila azt mondta, zárjuk be magunkat kulcsra” – hallatszik.

– írta Szél Bernadett a Facebookon.

A képviselő szerint arról is beszélnek az ajtók mögött, hogy a biztonságiak vajon kikísértethetik-e őket. Egyelőre patthelyzet alakult ki, Szélék kíváncsian várják a folytatást.

Frissítés: A képviselők időközben bejutottak, főosztályvezetői szinten fogadták őket.

Szabó Szabolcs a Nemzeti alaptantervről szeretett volna részleteket megtudni, péntekre kapott időpontot. Illetve elárulták nekik azt, amit már a hvg.hu is megírt korábban, azaz, hogy, ha egy szülő fel tud mutatni egy szakvéleményt, hogy 6 éves gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, a gyerek automatikusan még egy évet maradhat az óvodában, és nem kell az Oktatási Hivatalhoz fordulni. Hadházy Ákos elmondta, mennek még egy harmadik helyre, Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárhoz, hogy az Öveges programmal kapcsolatos OLAF-vizsgálat eredményeiről érdeklődjenek, erre eddig nem volt lehetőségük a képviselőknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Franciaország az uniós országokból érkezőknek is kötelezővé teszi a negatív PCR-tesztet

Franciaország az uniós országokból érkezőknek is kötelezővé teszi a negatív PCR-tesztet

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr