szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akkor a kormány nem reagált, de úgy tűnik, mégsem kerülte el a figyelmüket a szakkollégiumi összefogás.

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium egyik öregdiákja írta meg Facebookon, hogy mennyivel kevesebb támogatást kaptak pont azok a szakkollégiumok, amelyek 2018-ban kiálltak a Közép-Európai Egyetem (CEU) mellett, vette észre az Index.

2018 novemberében tíz szakkollégium közös nyilatkozatott adott ki a CEU védelmében, és hogy az egyetem Budapesten maradjon.

2018-ban ezek a szakkollégiumok még valamennyien egymillió forint feletti támogatást kaptak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a tehetségfejlesztés segítése célját szolgáló Nemzeti Tehetségprogram (NTP) keretében meghirdetett, kifejezetten a magyar nyelvű szakkollégiumok számára általános működést segítő pályázat (NTP-SZKOLL) keretében.

Idén viszont csak azok a szakkollégiumok kaptak egymillió forint alatti összeget, amelyek tagjai voltak a közös nyilatkozatnak.

Csupán két példa: az ELTE Eötvös József Collegium 2018-ban még 3 millió forintos támogatást kapott, idén 700 ezret. A Corvinus Egyetem Társadalomelméleti Kollégiuma 2018-ban még 2,3 millió forintot kapott, 2019-ben már csupán 700 ezret. 

A 2018-as pályázati eredményeket megtalálja ezen az oldalon, 2019-es eredményeket itt.

Az Index elküldte kérdéseit az Emmi-nek, de a minisztérium egyelőre nem válaszolt a lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt