szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pszichiáter szerint a gyerek nem fogta fel, mi történt nővérével és a bátyjával.

Vasárnap hajnalban ölhette meg fiát és nevelt lányát az a 35 éves győri férfi, aki később öngyilkos lett. Legkisebb gyerekét, egy hat éves kislányt életben hagyta. A rendőrséget a gyerekek anyja vasárnap délután értesítette arról, hogy aggódik, mert csak a kicsivel tudott beszélni. Vagyis a gyerek órákon keresztül halott testvérei mellett lehetett – értesült az RTL Klub Híradója.

Miután a rendőrök a katasztrófavédők segítségével bejutottak a férfi lezárt lakásába, a kislányt bevitték a győri Petz Aladár kórházba, ahonnan édesanyja hétfő délután vitte magával. Előtte a kicsivel pszichiáterek is beszélgettek, de arról nem beszélt, hogy mit látott.

A csatornának nyilatkozott az egyik szakember, Feller Gábor, aki azt mondta, a kislány rajzolgatott, játszott, amikor találkoztak. „Nem akartuk ezzel kínozni, nem akartunk ebbe a témába belemenni, nem is szabad. Persze beszélgetni kell vele most, a következő hónapokban, a következő években.”

A pszichiáter szerint a kislány egyelőre fel sem fogta, hogy mi történt a testvéreivel.

A gyerekek édesanyja az RTL Klub szerint negyedik gyermekével várandós. Volt férje szeptemberben szabadult a börtönből, a gyerekek azóta a hétvégén voltak nála először.

H.G. 2016 májusában a nőt is bántalmazta, egy kalapáccsal támadt rá, miközben aludt: többször a fejére sújtott. A bíróság akkor 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, jó magaviselete miatt szabadult korábban, majd Győrbe költözött. A gyerekektől nem tiltották el. Varga Judit igazságügyi miniszter vizsgálatot rendelt el az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!