Révész Sándor
Révész Sándor

Soros már megint kikényszeríti a törvényt. Ez veszélyes!

Soros embereit arról lehet megismerni, hogy a Fideszre szavaznak. Ezt a Fidesz Heves megyei képviselőjétől, Horváth Lászlótól tudjuk, bár nem biztos, hogy ő is tudja. A képviselő úr a Soros-hálózat pénzszerző akciójának minősítette a gyöngyöspatai iskola szegregációs ügyét. Ez az ügy kizárólag az iskolai szegregáció gyöngyöspatai roma áldozatainak szerzett pénzt, tehát nekik mindenképp benne kell lenniük abban Soros-hálózatban.

A gyöngyöspataki romák pedig a legutóbbi országgyűlési választáson leginkább a Fideszre és Horváth Lászlóra szavaztak. A település szavazatainak 62%-a Horváthnak jutott. Az önkormányzati választáson is a fideszes polgármesterasszonyt választották újra.

A hvg.hu munkatársa az országgyűlési választások előtt ellátogatott Gyöngyöspatára és azt tapasztalta, hogy a nem romák inkább ellenzéki érzelműek, a romák pedig éppen ellenkezőleg. "Nagyon félünk attól, hogy a migránsokat beköltöztetik a házainkba – minket is meglep, de a gyöngyöspatai romák körében ezt hallotta legtöbbször a hvg.hu tudósítója. A... város cigánysorán sok helyen majdnem beszakad a házak teteje, nincs folyó víz, vezetékes gáz is csak pár házban, de a köztévéből tájékozódó romák körében a migránsvész valós félelem.”

A Soros-hálózat ágrólszakadt gyöngyöspatai embereitől azt hallották a hvg.hu munkatársai, hogy ők örülnek a Fidesz kétharmados győzelmének, mert „Soros György mindenkit megvett, csak a Fideszt nem.” Nekik üzeni most a Fidesz, hogy a Soros megvette őket.

2018-ban a gyöngyöspataiak választhattak azok között, akik 2011-ben a vérszomjas pogrom-gárdát a nyakukra hozták és olyan halálfélelemben tartották őket, amelynek a hatásától máig sem szabadultak meg, és azok között, akik elszabotálták elemi kötelességüket, hogy ettől a bandától megvédjék őket. Horváth László ellenfele a Gárda pártjának, a Jobbiknak az elnöke, Vona Gábor volt. Nem lehetett túl nehéz elhitetni az emberekkel, hogy a Jobbik elnöke ismét rájuk hozná a fajgyűlölő verőlegényeket. Ha Vona valóban következetesen szakított volna gárdaszervező múltjával, nem indult volna pont itt, ahol azoknak a „magyaroknak” a szavazatára pályázhatott, akik a romafaló különítmények gazdáját láthatták benne. Ezen a két jelöltön kívül senkinek a szava nem ért el Gyöngyöspatáig. Az 1230 helyi szavazatból 1201 nekik jutott.

Soros György úgy vette meg a tőle rettegő és a Fideszre szavazó romákat, hogy az alapítványán keresztül pénzügyi lehetőséget biztosított arra, hogy a romákat sújtó súlyos és korábban teljességgel büntetlen törvénytelenségnek következményei legyenek, és annak áldozatait valamelyest kárpótolják. Soros alapítványa támogatta az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek alapítványt, amely megindította a pereket azon iskolafenntartók ellen, amelyek a törvényt felrúgva szegregálták a roma tanulókat, és rosszabb minőségű oktatásban részesítették őket, mint nem roma társaikat. A perek túlnyomó részét megnyerte az alapítvány, amely ingyen vitte azokat az ügyeket, amelyek elindításához és végigviteléhez az áldozatoknak sem pénzük, sem megfelelő tájékozottságuk nem lett volna.

A per tárgya több mint egy évtizeden át folytatott gyakorlat volt. A peresített időszak kezdete 2004. Az ombdusman jelentése, amely a sokszoros törvénysértést leírta, 2011-ben készült el. A Fővárosi Bíróság már 2014-ben megállapította, hogy faji alapon elkülönítették a gyerekeket, a roma gyerekeknek külön osztályai voltak, kizárták őket az iskola emeleti részéből, külön vécébe kellett járniuk, a tanóráikat gyakran összevonták, a tanárok sok esetben nem is „erőltették” a tanítást. Röviden: tudatosan újratermelték a funkcionális analfabétizmust, eltemették a gyerekek jövőjét, eleve lemondtak arról, hogy a tanulóknak valami esélyük legyen jobb életre, jobb munkára, vagy munkára egyáltalán.

A pert elhúzták, ameddig csak lehetett. És még most is igyekeznek tovább húzni. A károsultak egy része már huszonéves szülő, iskolás gyerekkel. A Kúria hatvan szegregált diáknak kerekítve százmillió forintot ítélt meg. Mészáros Lőrinc (értsd „Mészáros Lőrinc”) nagyjából két-három óránként gazdagodik ennyivel. Az iskolai depriváció tartama és mértéke szerint az egy-egy áldozatnak jutó kárpótlás 2,5 millió és 300 ezer forint között van. A legmagasabb érték a 40 százaléka, a legalacsonyabb pedig az 5 százaléka annak az összegnek, amelyet a Tarlós-korszakban a Fidesz budaörsi elnökének cége vett fel egy tanulmányért, melyből az iletékesek megtudhatták, hogy az emberek kimagasló többsége sétálás és pihenés céljából látogatja a főváros parkjait...

Ennek a kárpótlásnak a mértéke háborította föl a térség országgyűlési képviselőjét, aki maga sem vonta kétségbe az ítélet jogszerűségét, viszont kiemelte annak drámai következményeit. Ez a drámai következmény az lenne, hogy az önkormányzatnak saját éves bevétele dupláját kellene kifizetnie.

A mi hazánk eme törvényhozója tehát úgy vélekedik, igen nagy baj, hogy egy törvénytelenséget büntető, jogszerű ítélet megszületik, és annak áldozatai kárpótlásban részesülnek. Ezt a bajt pedig azok idézik a nemzet fejére, akik a törvénytelenség elítélését lehetővé tették: Soros György és az ő hálózata.

Ez korunknak teljes mértékben megfelelő vélekedés. Soros Györggyel és az általa támogatott szervezetekkel mindig is az volt a baj, hogy zavarták a hatalmat abban, hogy semmibe vegyék ténykedésük törvényi korlátait. Ebben az esetben, úgy tűnik, alkalmasint zavartan bár, de folytatják a semmibevétel gyakorlatát. Nem fizetnek, noha a Kúria elutasította a vesztes alperesnek a kifizetés felfüggesztésére irányuló kérelmét.

A képviselő urat egyébiránt helyelenül tájékoztatták. Az önkormányzatnak csupán a büntetés kisebb részét kell állnia. Az pedig ma már egy önkormányzat anyagi helyzetéről nem sokat mond, hogy mennyi az önálló bevétele. A település honlapján a perről, az ítéletről, az iskola körüli számos egyéb konfliktusról egy büdös szót sem írnak, de arról igen, hogy csak 2014 és 2017 között 350 millió forint fejlesztési támogatást kapott a városka, és ennek nagy részét a szegregáló iskolára költhették. Ennek az összegnek csupán néhány százalékát kell az önkormányzatnak a jól megérdemelt büntetésbe beleadnia. A település éves költségvetése kb. egymilliárd forint. A kormánypárti lapok egyenesen azt hazudták, hogy a büntetés az évi költségvetés kétszeresét teszi ki. Ez körülbelül húszszoros hazugság, ami átlagosnak tekinthető Orbán Viktor médiájában.

Tavaly szeptemberben számolt be a hvg.hu arról, hogy a gyöngyöspatai iskola közutálatnak örvendő vezetőit eltávolították, miután az igazgató egy gyereket bántalmazott a folyosón a konyhán dolgozó anyja szeme láttára. Ezt az igazgatót hasonló esetek miatt már rég ki kellett volna rúgni, de korábban hiába próbáltak a bántalmazott gyerekek szülei feljelentést tenni, semmi nem történt, olykor jegyzőkönyvet sem vettek föl. Most azonban igen sokan aláírták az igazgató eltávolítását követelő petíciót. Romák és nem romák egyaránt.

Ehhez a cikkhez kapcsolódik a hvg.hu kis videóriportja, amelyben öntudatos és ügyük értelmes képviseletére kész gyöngyöspatai polgárokat látunk. A bántalmazott fiú édesanyját például. A városkában működik egy roma tanulókat foglalkoztató tanoda, amelynek vezetője, Léderer Tamás elmesélte, hogy ez az incidens akkora hatással volt a gyerekekre, hogy aznap nem lehetett egyéb dolgokkal foglalkozni, a gyerekek teljesen szét voltak esve, erről kellett beszélgetni. A gyerekek elmesélték az érzéseiket, a tapasztalataikat, leírások, fogalmazások születtek ennek kapcsán.  Egy pedagógus képzettségű (nem roma) anyuka, akinek a fia óvodás. elmondta, hogy az óvoda, ahová nagyjából fele-fele arányban járnak roma és nem roma gyerekek, nagyon jól működik. Az iskolában kezdődnek a bajok, ahol az intézménytől elidegenedett, elidegenített nagyobb gyerekek példája érvényesül: a bandázás, verekedés, megfélemlítés, mások javainak elvétele stb. „Én abban hiszek, hogy egy szerető meg elfogadó légkör csodákra képes, és az óvoda is ettől működik.”

A perek, amelyek arról szólnak, hogy nem vagyunk tehetetlenek, van esély, van győzelem és nyereség, önmagukért kiálló és a hatalom előtt meg nem tört polgárokat érlelnek. Nyilván ez fáj a képviselő úrnak, nem a kisváros pénze.

De mennyire másmilyen lakossággal találkozik a riporter, amikor a választások kapcsán érdeklődik, mint amikor az iskola ügyében faggatózik! Mennyire távol van egymástól az átlátóképesség, az átverhetőség szintje országos és helyi ügyekben!

A helyi ügyeket hordozza az élő szó, az országosakat csak a média hordozhatná, ha hordozná.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Újabb zöld rendszámos Mercedes divatterepjáró érkezett hazánkba

Újabb zöld rendszámos Mercedes divatterepjáró érkezett hazánkba

Bruttó 13 milliós lelépési pénzzel ment Trócsányi Brüsszelbe

Bruttó 13 milliós lelépési pénzzel ment Trócsányi Brüsszelbe

Kiderítettük, hova és mennyiért repült Áder és Pintér a "nem kormánygépekkel"

Kiderítettük, hova és mennyiért repült Áder és Pintér a "nem kormánygépekkel"

Könnyített magán a miskolci férfi a zöldségeknél, 160 kilónyi lett eladhatatlan

Könnyített magán a miskolci férfi a zöldségeknél, 160 kilónyi lett eladhatatlan

Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott is

Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott is

Hamarosan nem kell a fővárosba menni, ha az IKEA-ból akar vásárolni

Hamarosan nem kell a fővárosba menni, ha az IKEA-ból akar vásárolni