szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rajz, amely a medencébe pisilés közben is twittelő államtitkárról készült, már az irodáját díszíti.

Marabu FékNyúz
A világ ugyanaz, csak kicsit másként szemléljük: mi, akik olvasunk és írunk, illetve a karikaturista, aki észrevesz és megmutat. A hvg.hu Marabut kérte fel, hogy figyeljen, lásson, értelmezzen.
Friss cikkek a témában

"Szeretjük a viccet – főleg amikor komolyan veszik" – ezzel a megjegyzéssel és egy ördögfej emotikonnal osztotta meg Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a fotót, amelyet Marabu egyik róla szóló karikatúrájával készített.

Mutatjuk a képet nagyban is:

©

A karikatúra december 20-án készült, azt követően, hogy Kovács percről percre tudósított a magyar jogállamiság védelmében indított hetes cikk szerinti eljárás zárt ajtók mögött zajló meghallgatásáról. Twitteres ámokfutása során az EU Általános Ügyek Tanácsát Soros-zenekarnak nevezte, amivel megsértette a Tanács eljárási szabályzatát. Az ügyet az uniós nagykövetek elé is akarták vinni.

Gulyás Gergely miniszter viszont megvédte Kovácsot arra hivatkozva, hogy a tanács

  • Magyarország megkérdezése nélkül kiadta a szeptemberi meghallgatásról készült dokumentumot, amely később kikerült az internetre,
  • figyelmen kívül hagyja, hogy jelenleg is eljárás zajlik azért, hogy semmisítsék meg a hetes cikkely szerinti eljárást megindító szavazás eredményét, mert a tartózkodásokat is szavazatoknak számolták,
  • egy második meghallgatást is napirendre vett, ami súlyosan sérti az EU soros elnökségének függetlenségét,
  • tagjai olyan kérdéseket is felvetettek a meghallgatáson, amelyekről az eredeti jelentésben nem is volt szó.

Gulyás szerint éppen ezért egyetlen tagállam sem tehető felelőssé valami olyanért, ami nem törvénytelen, ha azt a Tanács Főtitkársága csinálja.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!