szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes politikus szerint „befolyásos az a csoport, akinek az áldozatai vagyunk”.

Simonka György országgyűlési képviselő és 32 társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult eljárás. Az előkészítő ülést múlt héten tartották. Az országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban exkluzív interjút adott az OrosCafénak.

A megvádolt politikus szerint befolyásos körök juttatták a vádlottak padjára, a vádirat szerinte pedig nem más, mint teleregény.

Májusban indul be a Simonka-per, több vádlott a politikus ellen vallott

Bajban lehet Simonka György, miközben végig az ártatlanságát hangsúlyozza.

Az exkluzívnak mondott interjú minden perce a megvádolt képviselő ártatlanságát üvölti a néző arcába, a feliratos tizenhét perces filmben Simonka egyedül szerepel, a kérdésekre válaszolva elmondja, hogy a vizsgálat alatt a tanúikból vádlottakat kreált az ügyészség, és hogy a negyvenöt százalékos „árrés” azét került a vádiratba, hogy a büntetést felsrófolják.

A politikus azt állítja a riporter nélküli beszélgetésben, hogy befolyásos csoport áldozata, de erről már csak annyit tudunk meg az interjúból, hogy évekkel ezelőtt kezdődött a történet.

Simonka többek között azt is elmondja, hogy:

  • félelmetes volt a vádlottak padján ülni;
  • „soha senki nem gondol bele abba, hogy mi ezt nem követtük el, nem vettünk el másoktól pénzt. Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban”;
  • az ügy az egészségre is ráment, asztmával kezelték.

Bár a felvételen azt állítja a politikus, hogy a háromnapos tortúra után fellélegzett, és mindenkinek ad interjút, a hvg.hu munkatársának nem sikerült felvenni vele a kapcsolatot, pedig napok óta rendre teszünk erre kísérletet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A költészet napján súlyos verset kapott Orbán utcája

A költészet napján súlyos verset kapott Orbán utcája

Háromszög alakú ufót vettek videóra egy amerikai hadihajó fölött, hivatalos vizsgálat indult

Háromszög alakú ufót vettek videóra egy amerikai hadihajó fölött, hivatalos vizsgálat indult

Komoly indokkal kérvényezhetik a gyerekek távolmaradását a szülők

Komoly indokkal kérvényezhetik a gyerekek távolmaradását a szülők