szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt fideszes szerint az ellene vallókat megfélemlítette a bíróság.

Csütörtökön ért véget a költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt fideszes politikus, Simonka György perének három napig tartó előkészítő tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Minderre a Facebookon reagált csütörtök este a kormánypárt Békés megyei képviselője, melyben többek közt a következőkről írt:

  • Simonka szerint “ebben a szakaszban lehetőséget kaptunk védőimmel, hogy rámutassunk arra, hogy a nyilatkozatok aggályosak, iratellenesek és hamisak”.
  • Úgy látja, hogy akik terhelő vallomást tettek rá, a megfélemlítés és nyomásgyakorlás hatására tették ezt, és mert a korábbi büntetéseik jogkövetkezményei elől menekülnek, ugyanis priuszuk van.
  • Hadházy Ákos és Bod Tamás tanúkénti idézése azért szükséges, mert a nyomozati szakaszban olyan szabálytalanságok történtek, amelyekre fény fog derülni többek között az ők tanúvallomásainak meghallgatása után – állította Simonka.
  • A Facebookon azt is írta a fideszes, hogy az 1,4 milliárd forintos vagyoni hátrány okozással kapcsolatban az ügyészség tévedett, mert “téves az az elmélet, hogy az ügyész képes megállapítani azt, hogy mi mennyit ér. Ez szakértői kompetencia”. Simonkáék ezért igazságügyi szakértők kirendelését is kérték.
  • A politikus a vagyonyilatkozata kapcsán is írt a bejegyzésben. Erről azt tudja elmondani, hogy az a  valóságnak megfelelő, a zár alá vételt pedig törvénytelennek tartja, és kérik azok feloldását.

A Simonka-per előkészítő ülése kedden kezdődött; az ügyész arról beszélt, hogy Simonka György volt a hálózat irányítója, olyan hálózatot hozott létre, mellyel uniós és hazai költségvetési pénzzel éltek vissza. A vád szerint 1,4 milliárdos kárt okoztak. A fideszes országgyűlési képviselő több vádlott társa beismerte bűnösségét a bíróság előtt. A vádlottak padján ül Simonka felesége is. A politikus ártatlannak tartja magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!