Tetszett a cikk?

Bénáztak egy sort a fideszes győri polgármester kedvéért hozott törvénynél.

Mint a hvg.hu beszámolt róla, négy kormánypárti képviselő törvényjavaslatot nyújtott be kifejezetten azért, hogy a januárban megválasztott új győri polgármester, Dézsi Csaba András városvezetőként is folytathassa orvosi munkáját. Ehhez az önkormányzati törvényben a polgármesterekre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályt kell megváltoztatni.

A törvényjavaslatot múlt kedden 35 perc alatt megtárgyalták, módosító indítvány sem képviselőktől, sem az illetékes bizottságtól nem érkezett. Az előterjesztők egyike, Böröcz László mégis kérte a törvényalkotási bizottság összehívását. Csütörtök délutánra kiderült, hogy – néhány kisebb pontosításon kívül – miért. Azért, mert a négy benyújtó – köztük Gulyás Gergely miniszter, aki itt képviselőként lépett fel, de azért mögötte áll az egész miniszterelnökségi apparátus – csak a lényeget felejtette el:

azt, hogy az új előírás a mostani törvénymódosítás hatályba lépése előtt megválasztott polgármesterre is érvényes legyen.

Ami az állampolgárnak előnyös, azt ugyanis szabad visszamenőleges hatállyal szabályozni. Ezt pótolta most, a jövő keddre tervezett szavazás előtt a törvényalkotási bizottság. Ha ezt nem vették volna észre, akkor a módosítás csak a jövőbeli orvos-polgármesterekre vonatkozott volna, de éppen Dézsi doktorra, aki miatt kitalálták, nem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

A szomszédban sem akar csitulni a járvány

A szomszédban sem akar csitulni a járvány