szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az UNESCO szerint másfél milliónál is több magyar gyereknek kell otthon készülnie.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Eddig több mint 100 országban járták be az iskolákat és az egyetemeket a koronavírus-járvány miatt, közölte az UNESCO.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének adatai alapján összesen

849 millió óvodás, középiskolás és a felsőoktatásban tanuló diák nem látogatja az oktatási intézményeket.

Az UNESCO szerint Kínában a legsúlyosabb a helyzet, az ázsiai országban több mint 278 millió tanulónak kell otthon maradnia, de Pakisztánban is 45 milliónál több diákot érintenek a bezárások.

A szervezet adatai szerint Magyarországon 1 504 740 gyerek marad távol az óvodától és a középiskolától, illetve 287 018 fiatal nem látogathatja a felsőoktatási intézményeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!