szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormánypárti EP-képviselő tünetmentes, mégis volt olyan szerencséje, mint Pintér Sándornak: tesztelték.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Otthonról dolgozik a koronavírus-járvány miatt Trócsányi László – jelentette be közösségi oldalán a volt igazságügyi miniszter. A Fidesz EP-képviselője az elmúlt hetekben olyan környezetben is megfordult, ahol később egy személynél koronavírusos megbetegedést állapítottak meg.

Jómagam is kötelezően átestem a teszten, amelynek eredménye negatív lett

 – tette hozzá a Budapestről bejelentkező politikus, aki egészségesnek érzi magát.

Ahogy korábban, Pintér Sándor belügyminiszter esetében, úgy most sem tisztázott, hogy ha Trócsányit tünetmentesen tesztelik a koronavírusra, akkor fertőzötteket ellátó egészségügyi dolgozóktól sokszor miért tagadják ezt meg.

Hétfőn Harrach Péter is arról írt közösségi oldalán, hogy tudja, a fertőzésveszély miatt otthon kellene maradnia. A KDNP frakcióvezetője azonban mégis úgy döntött, bemegy a parlamentbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!