szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közéleti szereplőként szerinte nem teheti meg, hogy otthon marad, amikor fontos döntések várhatók.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Rövidesen indulok a parlamentbe. Magánemberként tudom, hogy itthon kellene maradnom, mert ez ad biztonságot. Közéleti szereplőként ezt nem tehetem

– írta közösségi oldalán Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

A politikus tisztában van vele, hogy a kormány és a szakemberek is arra kérnek mindenkit, főleg az idősebb korosztály tagjait, hogy maradjon otthon, de mégis elindult, mert "fontos döntés várható" a Parlamentben.

A képviselők hétfőn döntenek arról, hogy (négyötödös többséggel) eltérnek-e a házszabálytól. Ezzel lehetőség nyílna arra, hogy már kedden szavazzanak a felhatalmazási törvényről, amivel a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet meghosszabbodna, meg nem határozott ideig.

Az ellenzéki pártok korábban azt mondták, nem szavazzák meg a házszabálytól való eltérést. Civil szervezetek közös közleményükben pedig úgy fogalmaztak:

nem a korlátlan hatalom az orvosság.

A törvényjavaslatról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!