szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester be akarja vasalni a kormány ígéreteit a Lánchíd ügyében.

Kicsivel több megtakarítása van Budapestnek, mint adóssága, mondta el Karácsony Gergely az ATV Start című műsorában. A főpolgármester közlése szerint az önkormányzatnak 150-160 milliárd forintja van állampapírban, de van 114 milliárd tartozása. Karácsony szerint nagyjából 100-150 milliárd forintot bukik el Budapest az iparűzési adó visszaesése miatt.

A főpolgármester elmondta, hogy 9 évig, amíg Tarlós István volt a főpolgármester, odáig jutottak, hogy kiírtak egy közbeszerzést a Lánchídra, amit nagyon drágának talált. Ők jelezték a kormánynak, hogy ezt le akarják zárni, közben februárban ez le is járt, újat kell kiírni. Arra készülnek, hogy az állam nem fog plusz pénzt adni, a már megkapott 6 milliárddal és a fővárosi 20-szal fel tudják újítani a hidat.

A Lánchídról február végén hoztak döntést, Karácsony szerint neki most azt a feladata, hogy bevasalja a kormányon a már meghozott döntéseket, példaként említette a buszpótlásra szánt 3 milliárd forintot.

A főpolgármester az előző vezetés korrupciós ügyeit vizsgáló bizottság felállításával kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a fővárosi vezetés dolga ilyen típusú vizsgálatok lefolytatása.

Szó esett a vasárnapi tüntetésről, ami Karácsony szerint inkább flashmob volt.

Arra kérdésre, hogy terveznek-e nagyobb tiltakozást, Karácsony azt mondta, hogy

„várjuk ki a végét, de valami ilyesmire készülünk".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!