szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Furcsa együttállás a Pest megyei városban. Balogh Csaba megvétozta a felfüggesztést, 15 nap múlva tárgyalhatják újra a határozatot.

A gödi képviselő-testületben a Fidesz–DK–LMP–Jobbik alkotta alkalmi koalíció pénteken megszavazta, hogy induljon fegyelmi eljárás Balogh Csaba momentumos polgármester ellen, valamint tisztségét 30 napra függesszék fel, közölte a Momentum sajtóközleményében.

A párt szerint a fegyelmi eljárás elindításának okaként a jogköreiktől megfosztott alpolgármesterek a Szervezési és Működési Szabályzat megsértését, a beszerzési szabályzat megsértését, valamint a költségvetési rendelet figyelmen kívül hagyását jelölték meg.

Az ülésen ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy bár a beadvány készítői nem tudnak konkrét szabálysértést megnevezni, a “biztonság kedvéért” szeretnék lefolytatni a vizsgálatot. Ez a vizsgálat az önkormányzatnak 3.000.000 forintjába fog kerülni. Mivel Balogh úgy vélte, hogy nem erre kellene a város amúgy sem túl sok pénzét költeni, ezért nem szavazta meg a beadványt, de mivel takargatnivalója nincs, az eredményt elfogadta és áll elébe a vizsgálatnak – írta a párt.

A közlemény szerint a két alpolgármester nem volt hajlandó alávetni magát a vizsgálatnak, több alkalommal még a napirendről is levetették a kérdést.

A Momentum arról számolt be, hogy a felfüggesztést Balogh megvétózta, mert az véleménye szerint mindenképp sértené Göd város érdekeit – így ezt a határozatot 15 nap múlva tárgyalhatják újra.

Gödön az őszi önkormányzati választásokon az ellenzék a 12 fős testületben nyolc helyett szerzett meg, ám június 29-én két alpolgármester, az LMP-s Fülöp Zoltán és a DK-s Lőrincz László, valamint egy másik DK-s és egy jobbikos képviselő bejelentette, hogy frakciót alakít Göd Fejlődéséért néven. Az ellenzéki többség elolvadt, a momentumos polgármester, Balogh Csaba és köre összesen négy főt tesznek ki azóta.

A két alpolgármester és két képviselő később a fideszesekkel együtt szavazva megnyirbálta a momentumos polgármester jogköreit, írta meg a 444.hu. Július 2-án Balogh Csaba leváltotta a fideszesek mellé álló alpolgármestereit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtartják a grandiózus augusztus 20-ai tűzijátékot, a kormány titokban csak elnapolta

Megtartják a grandiózus augusztus 20-ai tűzijátékot, a kormány titokban csak elnapolta

Húsevő parazita miatt adtak ki figyelmeztetést Észak-Amerikában

Húsevő parazita miatt adtak ki figyelmeztetést Észak-Amerikában

Nem árulja el a rendőrség Szijjártó helikopterezésének költségeit

Nem árulja el a rendőrség Szijjártó helikopterezésének költségeit