szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Egererdő Zrt. hivatásos vadásza megtalálta az állat lábnyomát.

Az Egeredő Zrt. munkatársai medvelábnyomot fedeztek fel pár száz méterre onnan, ahol szerda este két, gyakorlott túrázó forrásvízért indult a Rákóczi-forráshoz, és úgy véltek, medvét láttak – írta a Kékesonline.hu.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) munkatársa, Gombkötő Péter szerint biztosan medve járja a Mátrát, ugyanis a sáros talajon hagyott nyom valóban medvéé volt.

"Egyértelmű a bizonyíték, tényként kezeljük a medve jelenlétét a Mátrában"

 – mondta.

Gombkötő szerint a pánikra nincs ok, ritkán fordul elő ugyanis, hogy az ember összetalálkozik egy medvével. Ha viszont mégis megtörténik, nem szabad a közelébe menni, és hátat fordítani neki, sem pedig barátkozni vele, bármilyen korú is legyen. (A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van.)

Azok, akik egyedül járják az erdőt, Bükki Nemzeti Park Igazgatósága szerint használjunk zajkeltő eszközt, például csengőt vagy rádiót.

A Mátrát járó állat valószínűleg Szlovákiából érkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vágó Istvántól Joseph Goebbelsig voltak kemény kérdéseink

Vágó Istvántól Joseph Goebbelsig voltak kemény kérdéseink

Oligarchafrász Londongrádban: az oroszok otthon érzik magukat Nagy-Britanniában

Oligarchafrász Londongrádban: az oroszok otthon érzik magukat Nagy-Britanniában

Riói olimpikon nyerte a budapesti éjszakai futóversenyt

Riói olimpikon nyerte a budapesti éjszakai futóversenyt