szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy vasárnap dönt a bíróság a letartóztatásokról. A rendőrség továbbra is készültségben áll, nehogy újabb összecsapásra kerüljön sor.

Vasárnap délelőtt kezdődött meg az az ülés, amelyben az egy halálos áldozatot és több életveszélyes sérültet követelő, július 30-i érdi tömegverekedés kapcsán dönthet a bíróság a letartóztatásokról, értesült a Magyar Nemzet.

A Pest Megyei Főügyészség tizenként gyanúsított esetében indítványozta a kényszerintézkedést, a lap információi szerint két nyomozási bíró hoz döntést az ügyben. A főügyészség szóvivője, Nisóczi József szerint technikai okok és a nagy számú gyanúsított miatt nem tudnak élni teljeskörűen a távmeghallgatás lehetőségével, így a két vizsgálóbíró a gyanúsítottak jelenlétében, hat-hat feltételezett elkövető sorsáról dönthet.

A lap úgy tudja, hogy az érdi család egyik tagja az enyingi családba nősült be, de a felesége hazaszökött tőle, és ezen robbant ki a véres végkifejletet járó háború.

A Magyar Nemzet információi szerint az áldozat a benősülő férfi apja. A történtek miatt tartani kell a vérbosszútól, amit a rendőri erők igyekeznek megelőzni.

A lap értesülései szerint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kijelölt egységei továbbra is teljes készültségben vannak, nehogy megismétlődjön a "vendetta", mind Enyingen, mind Érden erődemonstrációval tartják féken a feleket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Pest megyei és a Fejér megyei társaság tagjai csütörtök este verekedtek össze Érden egy benzinkútnál. A vita közben szúró- és vágóeszközök, kövek és lőfegyver is előkerült, egy 50 éves férfi pedig meghalt. A rendőrség péntek reggel azt közölte, hogy elfogták azt a 36 éves férfit is, akit a gyilkossággal gyanúsítanak.

A Pest Megyei Főügyészség szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy egy enyingi és egy érdi család keveredett összetűzésbe csütörtök este. Az enyingi család legalább tizenhat férfi tagja - több gépkocsival - megjelent egy érdi benzinkúton, hogy ott találkozzanak az érdi család tagjaival.Mindkét család a találkozóra különböző ütlegeket, illetve szúró-vágó eszközöket vitt magával.

A benzinkútra érve egy, az érdi családhoz tartozó férfi gépkocsiját egyből a másik család egyik ott várakozó tagjának kormányozta és elütötte, majd tolatni kezdett és elütött egy másik embert is.Ezután az enyingi család tagjai a gépkocsi köré gyűltek, és kirángatták annak utasait, miközben verekedésbe keveredtek az érdi család helyszínre siető tagjaival is. A verekedők különböző szúró és ütő eszközöket használtak, és még gázpisztollyal is adtak le lövést.A konfliktus során az egyik enyingi férfi egy hegyes eszközzel szívtájékon szúrta az egyik érdi családtagot, aki rövid idővel később elhunyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Shane Tusup: Szeretem az országot, de szerintem az ország nem igazán szeret engem

Shane Tusup: Szeretem az országot, de szerintem az ország nem igazán szeret engem

Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa

Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa

Schuster Lóránt: „Érteni vélem, hogy sokan miért hörögnek, ha új stadionok épülnek”

Schuster Lóránt: „Érteni vélem, hogy sokan miért hörögnek, ha új stadionok épülnek”