szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy Fejér megyei és egy Pest megyei család szólalkozhatott össze.

A rendőrség elfogta annak a két bandának a tagjait, akik csütörtök este verekedtek össze Érden egy benzinkútnál. A vita közben szúró- és vágóeszközök, kövek és lőfegyver is előkerült, egy 50 éves férfi pedig meghalt.

A rendőrség péntek reggel azt közölte, hogy elfogták azt a 36 éves férfit is, akit a gyilkossággal gyanúsítanak.

A hatóság honlapján arról számolt be, hogy több, nagy valószínűséggel gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült, de ezek személyi sérülést nem okoztak. A rendőrség szerint a két társaság botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel felfegyverkezett tagjai válogatás nélkül támadtak az útjukba kerülő, másik társaság tagjaira, majd néhány perccel később mindenki menekülőre fogta.

A rendőrség pénteken sajtótájékoztató tartott, amelyen elmondták, hogy vélhetően két család nézeteltérése fajult vitáig, majd erőszakig. A – rendőrség megfogalmazása szerint – vendettában résztvevők fele egy Pest megyei, másik fele pedig egy Fejér megyei településről származik. Az előállított 12 fővel szemben indítottak eljárást csoportosan, felfegyverkezve elkövetetett garázdaság, egy fővel szemben pedig emberölés miatt. A rendőrség a sajtótájékoztatón nem mondta el, hogy az 50 éves férfi pontosan mi miatt vesztette életét.

A rendőrség közlése szerint két ember életveszélyes, három fő súlyos, míg hét fő könnyű sérülést szenvedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milliárdos osztalékot fialt Orbán Győző nagyobb cége

Milliárdos osztalékot fialt Orbán Győző nagyobb cége

A koronajárvány miatt lassabban éltük fel éves erőforrásainkat

A koronajárvány miatt lassabban éltük fel éves erőforrásainkat

Meghalt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

Meghalt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője