szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szegeden meglephették a Fidesz országos vezetését a választókerületi elnökről szóló szavazással.

Elveszthetett egy belső szavazást Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke, ugyanis nem ő, hanem Bodó Imre kapta a legtöbb voksot a keddi szavazáson, ahol a választókerületi elnök személyéről döntöttek – értesült a Szegeder.hu nevű helyi hírportál.

Az eset másik érdekessége, jegyzi meg a Szegeder.hu, hogy Bartókkal hetekkel ezelőtt készült egy interjú, amelyben tényként kezelik, ő a választókerületi elnök, hiszen Orbán Viktor kinevezte. Ennek ellenére a szavazás – a portál tudomása szerint – csak most kedden volt.

A helyi lap szerint a voksoláson Bartók 5-4-re kapott ki attól a Bodó Imrétől, aki korábban a Fidesz országgyűlési képviselője is volt.

Bartók nem akarta kommentálni az ügyet a lapnak.

A hvg.hu beszélt Bodó Imrével, aki azt mondta, semmiféle feszültség nem volt a tanácsban, inkább az újnak számító Bartók és a mögötte állók, valamint a régebbi csapattagok szorosabb együttműködését pecsételheti meg, ha az országos elnökség is rábólint a mostani javaslatra, azaz az ő elnöki posztját erősítik meg.

Bodó Imre régi motoros, a 2002-es nagy Fidesz bukás után választották meg Szegeden választókerületi elnöknek, de a 2010-es fideszes kétharmad idején is ezen a poszton volt, akkor még nem csak parlamenti képviselőként, de egy Szeged környéki kistelepülés, Tiszasziget polgármestere is volt. Bodót a keddi voksolás előtti hétvégén keresték meg, hogy vállalja a jelöltséget, amit ő szívesen vállalt el. Úgy tudjuk, hogy a választókerületi tanács szegedi tagjai Bartókra adták le a szavazataikat, a két vidéki tanácstag, és a társult szervezetek viszont Bodót támogatták. Most a jegyzőkönyvet az eredményekkel eljuttatják az elnökséghez, várhatóan szeptemberben döntenek a szegedi egyes választókerület elnöki posztjáról.

A 24.hu viszont úgy tudja, a választókerületi-elnökségi grémiumot a következő hetekben újra összehívják, és megismétlik a szavazást. Az akkor születő eredményt felterjesztik majd a Fidesz országos elnöksége elé jóváhagyásra, de ha Orbánék elégedetlenek a helyiek által javasolt személlyel, felülírhatják a döntést. Szegeden nem először fordulna elő, hogy a helyiek akaratát felülírja a pártközpont: 2014-ben, az önkormányzati választásokon a helyiek konszenzusos jelöltjeit cserélték le egy az egyben.

A Fideszben a választókerületi elnöki poszt nagyon fontos, az ugyanis nem csak a helyi szervezet irányítását jelenti, a poszt birtokosa szinte biztosan a párt képviselőjelöltje lesz a következő parlamenti választáson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Fideszesek követelik Simonka György kizárását

A medgyesegyházi fideszes csoportelnök kezdeményezte a költségvetési csalással vádolt Simonka kizárását. Az elnök szerint nem tudnának eredményesen szerepelni a következő választáson, ha a képviselő marad a pártban.

Úgy tűnik, csak az a Samsung óra jár jól, amit Samsung telefonnal használnak

Úgy tűnik, csak az a Samsung óra jár jól, amit Samsung telefonnal használnak

"Ingázó igazolvánnyal" segítené a határ mentén dolgozókat Románia

"Ingázó igazolvánnyal" segítené a határ mentén dolgozókat Románia

Ismét beázott a Szent János Kórház szülészete

Ismét beázott a Szent János Kórház szülészete