szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 22 éves helyettes államtitkár több jogszabály megalkotásában is részt vett a KDNP politikusa szerint.

Rácz Zsófiát tavaly decemberben nevezték ki helyettes államtitkárnak. Mivel még egyetemre járt, törvényt kellett módosítani, hogy diploma nélkül betölthesse a posztot. Rácz Zsófia az „én nemcsak hallak, de értelek is!” üzenettel köszönt be, de alig állt szóba a nem kormánypárti sajtóval, mióta elkezdte a munkát. Augusztus elején az RTL Híradó kérdezte, sikertelenül.

Ungár Péter, az LMP politikusa parlamenti írásbeli kérdésben próbált információt szerezni a helyettes államtitkár tevékenységéről. Rétvári Bence válaszolt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt írta, hogy

Rácz Zsófia részt vett több jogszabály, kezdeményezés megalkotásában, megvalósításában, a helyettes államtitkár kezdeményezésére módosították például a nyelvvizsga és a KRESZ támogatás szabályait is.

Szerepet vállalt továbbá a Révész Máriusz vezette önkéntességért és adományozásért felelős akciócsoport munkájában, és a vezetésével került sor az ENSZ ifjúsági küldött kiválasztására. Rétvári megemlítette, hogy a helyettes államtitkár a közösségi médiában napi szinten számot ad a munkájáról.

Az államtitkár szerint Rácz kivette a részét a biztonságos nyári táborok koncepciójának kidolgozásából is, és aktív volt a nemzetközi színtéren is, részt vett például a koronavírus miatt online megrendezett európai uniós fórumok munkájában, valamint egy sor egyéb, hazai és nemzetközi találkozón.

Ez Önöknek furcsa lehet, hiszen a baloldalnak sokkal kényelmesebb csak Budapesten akciózni, nyáron két strandolás között esetleg a Balaton partján, mint az ország egészének helyzetét ismerni”

– olvasható Rétvári válaszában.

Rétvári részletes felsorolását itt tudja elolvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oroszi Babett Élet+Stílus

Rácz Zsófia úgy egyeztet a fiatal tanárokkal, hogy meg sem keresi őket

"Zajlik a találkozó új időpontjának egyeztetése" – közölte az EMMI, miután Ungár Péter LMP-s képviselő rákérdezett, mikor fog Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár találkozni a fiatal tanárokkal, akik március óta szeretnének beszélni vele, hiába. Ez az egyeztetés információink szerint úgy zajlik, hogy egyáltalán nem keresik a fiatal tanárokat.

Magyarországi támogatásból mentik meg a tacsi református templom mennyezetét

Magyarországi támogatásból mentik meg a tacsi református templom mennyezetét

Gyerekek személyes adatainak gyűjtéséért perelték be a TikTokot

Gyerekek személyes adatainak gyűjtéséért perelték be a TikTokot

Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében

Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében