szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A CEU szenátusa szolidaritásáról biztosítja a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) oktatóit és hallgatóit – közölték.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

A Közép-európai Egyetem, vagyis CEU szenátusa a következő nyilatkozatot fogadta el szerdán:

Az SZFE autonómiájának megszüntetése az oktatási és kutatási szabadság elleni szisztematikus támadás legújabb fejezete. A CEU Szenátusa szolidaritásáról biztosítja az SZFE oktatóit és hallgatóit, akik valamennyiünk érdekében védelmezik az oktatás, a kutatás és a művészi kifejezés szabadságát, az európai kultúra alapvető értékét"

– olvasható Kertész János Széchenyi-díjas magyar fizikus, egyetemi tanár, a CEU professzorának Facebook-oldalán.

Kertész azt is írta, hogy CEU szenátusának Budapesten lévő tagjai, professzorok és diákok a Nádor utcából a Színművészetihez vonultak szerda este, hogy szolidaritásukról biztosítsák az egyetem oktatóit és hallgatóit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyarokat a járvány sem tartja vissza, ostromolják a várakat

A magyarokat a járvány sem tartja vissza, ostromolják a várakat

Átalakítják a Margit körutat is

Átalakítják a Margit körutat is

Nem tüntettek fel ismert alapbetegséget egy 34 évesen elhunyt koronavírusos férfinál

Nem tüntettek fel ismert alapbetegséget egy 34 évesen elhunyt koronavírusos férfinál