szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fürjes Balázs jelentette be, hogy folytatja a munkát a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa.

Karácsony Gergely főpolgármester elfogadta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára javaslatát, hogy újra tartsák meg a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) üléseit – közölte Fürjes Balázs. Az államtitkár a Twitteren jelentette be, hogy az ülést október 15-én tartják.

Fürjes Balázs elmondta, a fővárosi delegációt a főpolgármester, a kormányét Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vezeti.

Az FKT a főváros és a kormány közös döntéshozó és egyeztető fóruma 2018-ban jött létre Tarlós István előző főpolgármester kezdeményezésére. Karácsony Gergely főpolgármesterré válása óta háromszor is tartottak FKT-t. Júniusban lett volna a Karácsony-éra negyedik ülése, a felek közösen kitűzték az időpontot és meghatározták a napirendet, Fürjes azt mondta, hogy később a Városháza váratlanul egyoldalúan lemondta a találkozót. Akkor Karácsony saját állítása szerint azért döntött a találkozó lemondása mellett, mert a 2021-es költségvetés olyan elvonással sújtja a fővárost, ami nemcsak a fejlesztéseket, de a működést is veszélyezteti. Ennek feloldására egy belügyminiszteri egyeztetés adhatott volna esélyt Karácsony szerint, ezért a közfejlesztési tanács ülésére csak ez után kerítettek volna sort.

Az FKT ülésének végleges napirendjét a héten alakítják ki a városvezetéssel közösen, a kormány javaslata szerint napirendre kerülhet a fővárosi közösségi közlekedés, valamint a Nagykörút forgalmi átalakításának ügye is.

Nagykörúti bringasáv: Karácsony megcsinálta, amit Fürjes akart, de Fürjesnek ez se jó

A Budapestért felelős államtitkár a 2x2 gépjárműforgalmi sáv visszaállítását javasolta a Nagykörúton. Miután a városvezetés visszaállította a 2x2 forgalmi sávot, a kerékpárosok járdára terelését nehezményezte, de azt nem árulta el, hova kellene tenni a kerékpárosokat. Az biztos, hogy Karácsony Gergelyen nincs sapka.

Fürjes elmondta, hogy a kormányoldal biztosan elfogadja a főpolgármester kezdeményezését, miszerint tárgyaljanak az önkormányzati finanszírozásról, a 135 gazdag magyar önkormányzat által a kisebbek és szegényebbek javára fizetett szolidaritási hozzájárulás kizárólag Budapestet megillető kedvezményeinek kivezetéséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Hollik István sem indul egyéniben a 2022-es választáson

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

Videó: Van, aki már kicsomagolhatta az új iPhone-okat

Már 1600-an pályáztak sikeresen elektromos járműre

Már 1600-an pályáztak sikeresen elektromos járműre