szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormányfő szerint mostanra mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Pénteken is ülésezett az Operatív Törzs, Orbán Viktor miniszterelnök pedig külön videóban számolt be az elhangzottakról. A kormányfő közölte:

A fertőzés egész Európában emelkedőben van, mi "Ausztria magasságában” járunk.

Orbán szerint 42 kórházban 2209 beteget látnak el, de az egészségügy állja a sarat. Ez szerinte annak köszönhető, hogy az orvosaink és az ápolónőink európai mércével is kimagaslóan teljesítenek. “Köszönetet is mondok nekik”, tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy áttekintették a maszkviselés szabályait. “Adtunk elegendő türelmi időt, mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése”.

Ezért már utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy "szerezzen érvényt a hatályos jogszabályoknak és érje el azt, hogy a maszkviselés általánossá váljon”. (A maszkviselés szabályai csütörtökön szigorodtak.)

A miniszterelnök kitért rá, hogy az influenza elleni ingyenes oltás már elérhető a háziorvosoknál, a vakcinát pedig a három évnél fiatalabbak is ingyen kapják.

A koronavírus elleni vakcináról azt mondta: az összes európai beszerzési programban részt veszünk, de utasította az operatív törzset, hogy “egyidejűleg tájékozódjon az orosz és a kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

A szemét lehet a következő nagy állami konc(esszió) Mészáros Lőrincnek

A szemét lehet a következő nagy állami konc(esszió) Mészáros Lőrincnek

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen